Sweclockers är i vanlig ordning snabba på bollen när nya grafikkort ska släppas, och tidigare i dag släppte det sitt test av Geforce RTX 4070 Ti som börjar säljas i morgon.

Det är det tredje och hittills "billigaste" kortet (kostar "bara" drygt 10 000 kr) i serien, och det faktum att Nvidia lockat med prestanda i klass med förra generationens toppkort för under halva priset väcker intresset. Och våra hårdvaruorienterade vänner kommer fram till att Nvidias lockrop stämmer - ibland, men ibland inte. I framförallt lägre upplösningar gör det bra ifrån sig, men det tappar mot toppkorten när mängden pixlar på skärmen ökar. Sammanfattningsvis tycker Sweclockers att det är ett kort som har lite svårt att hitta sin plats, och det blir därför ingen köprekommendation.

Geforce RTX 4070 Ti känns som ett plikttroget kort, en produkt som bör finnas för att fylla ett hål i Nvidias uppställning av RTX 4000-serien. Det är inte tillräckligt snabb för att tillhöra yppersta toppsegmentet och inte tillräckligt prisvärt för att vara "the one to get".

För att summera: ett jäkligt snabbt grafikkort, men kanske inte det absolut bästa att lägga dina pengar på. Läs hela testet här.