I en Eurogamer-intervju förklarar #NCsoft att onlinerollspelet #Aion har gott om utrymme sedan de senaste servrarna öppnat. Nu säger spelhuset att det är spelarna som vill lira på de populäraste servrarna som är problemet.

Om lösningen hade varit så enkel som att lägga upp nya servrar så skulle vi inte längre se några köer idag, eftersom vi satt upp sex nya servrar bara i Europa. Sanningen är den att det finns servrar idag som inte har någon kö alls i Europa. Problemet är snarare att det är många människor som försöker komma in på ett fåtal servrar medan resten fortfarande har gott om plats.

Ja, vilka erfarenheter har ni som själva spelar Aion? För att råda bot på problemet kommer NCsoft nästa månad att erbjuda gratis serverförflyttning för de som vill. Förhoppningsvis kommer det innebära att många tar chansen och skapar en aningen mer jämnare fördelning av antalet spelare per server.

De spelare som krävt gratis speltid som kompensation för server-strulet får dock kalla handen - NCsoft "funderar över olika alternativ", men har hittills inte varit villiga till ett sådant initiativ.

Skicka en rättelse