Endast de utvalda får driva kriget, Dice motiverar beslutet med bättre kontroll och support.

#Dice kommer inte låta gemene man driva #Battlefield 3-servrar. Spelservrarna kommer köras av utvalda företag, så kallade Ranked Server Providers, vilket betyder att det inte blir några krig på allmänhetens garderobsservrar.

– Spelservrarna körs av ett antal Ranked Server Providers-företag (RSP), säger Dice-medarbetaren Mikael Kalms. Vi tillåter inte andra företag att köra spelservrar, eller för annat folk att köra spelservrar hemifrån.

Beskedet lämnas i #EA:s forum och det motiveras med att man vill kunna kontrollera balansen av servrar världen över och samtidigt ge bra support till företagen som driver dem. Vilka dessa är har ännu inte beslutats, men det kommer meddelas längre fram. I övrigt förklaras att antifuskmjukvaran Punkbuster används och lite kort om vad serveradministratörer har att vänta.

#Battlefield 2 är det senaste spelet i serien som det släpptes fristående dedikerade servrar till. I #Bad Company 2 fick den som ville driva server hyra en av Dice.

Battlefield 3 släpps till pc, Xbox 360 och PS3 den 27 oktober. Vi kände på co-op-läget under Gamescom-mässan förra veckan.

Battlefield 3-film – Caspian Border
[video=9490]

I och för sig...och som någon sa, man slipper småungar som fuskar mega och kickar andra från sin server för småsaker eller när det går dåligt för dom. Å andra sidan...klarar dom verkligen av att få upp all den mängd officiella servrar som behövs? ...vet... 01/09 "Spoken like a true modder" CS är ett helt nytt spel, enl mig. Det moddarna gör att begränsa ett orginalspel. Dessutom på ett sätt som tar upplevelsen helt från spelet och inriktar sig bara på ett trångsynt spelalternativ som är skittråkigt att spela.... 29/08 Lol @ alla som tror att BC2 är dött online. Och personligen hade jag aldrig några problem med att hitta bra servrar på det. Känns som om alla whiniga pc spelare bara vill ha något att whina bara för whinandets skull. 26/08 "man vill kunna kontrollera (balansen av) servrar världen över" Det är så jag läser det, men jag har kanske spelat för mycket Deus Ex och ser konspirationer för att bilda världsregeringar överallt. 26/08 Tycker inte grindandet är kul, men det är ju alltid roligt att få presenter =) 26/08 ska du lira public så får du vara beredd på sånt. det har jag lärt mig sen dom år jag lirade CS. och jag ser det inte som ett problem, var sköj med wc3 modden i CS ibland och så :D ska man lira seriöst så är det server med lösenord som gäller! gillar... 26/08 Var inte ett påhopp på dig personligen utan bara ett konstaterande att det är så överlag. Och måste säga att det känns väl lite som att spelet har misslyckats om det är så? Det ska väl vara roligt att spela fast man är bäst hela tiden? Låter på din post... 26/08 Utvecklingen fortsätter gå baklänges och det hejas på av folk som tydligen tycker att valfrihet är av ondo. Sorgligt så det förslår. 26/08 Märks att du inte vet vad du pratar om, för det första så är det väldigt sällan man kan se modifierade spel i orginalspelets serverlista. (Nu snackar vi helmodifierat) Annars brukar det finnas bra filter för det, du tar rosa elefanter utifrån luft just... 26/08 Även om man gillar ett spel så kan det bli bättre med moddar. Titta på ArmA-serien t.ex. Det släpps mängder med extramaterial, vapen, fordon, och annat. Spelutvecklarna är jätteglada över detta. I SC2 finns många moddar som förändrar spelet. Är detta... 26/08
Skicka en rättelse