#Dice kommer inte låta gemene man driva #Battlefield 3-servrar. Spelservrarna kommer köras av utvalda företag, så kallade Ranked Server Providers, vilket betyder att det inte blir några krig på allmänhetens garderobsservrar.

– Spelservrarna körs av ett antal Ranked Server Providers-företag (RSP), säger Dice-medarbetaren Mikael Kalms. Vi tillåter inte andra företag att köra spelservrar, eller för annat folk att köra spelservrar hemifrån.

Beskedet lämnas i #EA:s forum och det motiveras med att man vill kunna kontrollera balansen av servrar världen över och samtidigt ge bra support till företagen som driver dem. Vilka dessa är har ännu inte beslutats, men det kommer meddelas längre fram. I övrigt förklaras att antifuskmjukvaran Punkbuster används och lite kort om vad serveradministratörer har att vänta.

#Battlefield 2 är det senaste spelet i serien som det släpptes fristående dedikerade servrar till. I #Bad Company 2 fick den som ville driva server hyra en av Dice.

Battlefield 3 släpps till pc, Xbox 360 och PS3 den 27 oktober. Vi kände på co-op-läget under Gamescom-mässan förra veckan.

Battlefield 3-film – Caspian Border
[video=9490]