Över 40 anställda får gå när 2K Czech måste spara – men spelhuset lovar att de ska "fortsätta göra spel i världsklass".

Över 40 anställda, en fjärdedel av arbetsstyrkan, tvingas gå när #Mafia II-utvecklarna #2K Czech tvingas till sparåtgärder. Men ambitionen är fortfarande att producera spel "i världsklass", enligt spelhuset.

– Detta resulterar i uppsägningar på drygt 40 positioner och det påverkar främst 2K Czech-studion i Brno. Trots att detta var ett svårt beslut så tror vi att det gynnar studion i det långa loppet. Vårt mål att skapa spel i världsklass står oförändrat, lyder ett uttalande från en talesperson.

Förutom 2010 års Mafia II så släppte 2K Czech #Top Spin 4 tidigare i år.

Maffia 2 var ett helt okej spel, synd bara att de byggde en fantastisk stad men skippade free-roam läget (med en massa trevliga sidouppdrag som ettan hade) så när du väl var klar med storyn åkte spelet upp på hyllan. 04/09 Hur menar du att det är resultat av dlc hysterin? De har ju inte släppt någon dlc där man får se vad som händer i slutet. Kan kanske vara så att det kommer en uppföljare som tar vid där 2an slutar? 04/09 Alla borde spela första Mafia, DET var (är) ett spel i världsklass. 03/09 Mafia II var knappast ett spel i världsklass dock. 03/09 Mafia 2 var ok, men bleknar i jämförelse med Mafia. Som LariosoDog sa, en HD-remake på ettan skulle vara väldigt trevligt. 03/09 Då får dom gärna släppa spel som har ett ordentligt slut utan att man ska behöva köpa massa jävla DLC's. 03/09 Jaha? Har de gjort spel i världsklass? Mafia 2 var då inget i världsklass. Tekniskt snyggt och välgjort. Men Snålt med innehåll och speltid och brustna löften... 03/09 Tack för info. Om det var så bra till PS2 som några säger undrar man varför de inte gör HD utgåva av det igen. Rätt mycket annat går ju den vägen. Får mest känslan av att spel kanske var nyskapande när det kom och därför var större upplevelse - än att... 03/09 Tack för info. Om det var så bra till PS2 som några säger undrar man varför de inte gör HD utgåva av det igen. Rätt mycket annat går ju den vägen. Får mest känslan av att spel kanske var nyskapande när det kom och därför var större upplevelse - än att... 03/09 Mafia finns till dator sedan 2002 och till PS2 och xbox 2004. När det kommer till Mafia 2 tycker jag att det var snäppet under okej, för mycket saker som lämnades olösta i spelet och som sagt, ingen free roam. Att lämna så många saker olösta och det slu... 03/09
Skicka en rättelse