Det ryktas att all publicitet är bra publicitet, och för en mil-sim-titel som #Arma 2 är vissa händelser bra mycket mer relevanta än andra. ITV har nämligen klippt ihop dokumentärfilmen Exposure - Gaddafi and the IRA, som ska ge inblick i den hetlevrade diktatorns affärer med IRA. Under en sekvens titulerad IRA film 1988 har någon på ITV gjort en intressant tabbe genom att visa upp hur terrorister med hjälp av libyiska vapen skjuter ner en helikopter, med ett klipp från just Arma 2.

– Händelserna som presenteras i Exposure: Gaddafi and the IRA var äkta men det verkar som att det under editeringsprocessen föll sig så att det korrekta 1988-klippet inte valdes och det andra materialet av misstag istället inkluderades av producenterna, säger ITV:s officiella utskick.

När PC Gamer fick tag i #Bohemias Marek Spanel blev han först förvånad:

– Vi ska försöka få någon form av förklaring från ITV kring hur det här kunnat inträffa. Ibland faller det sig så att kreativitet och realism i våra spel leder till galna resultat, och detta är ett bra exempel på det. Jag kollade precis igenom hela dokumentären och jag kan fortfarande inte fatta att det inträffade när det överlag är en väldigt seriös och lång produktion. Vi är förvånade över att våra spel tydligen kan se tillräckligt äkta för en del av våra användare att de inte kan säkerställa att det inte är verkliga filmklipp.

Klippet från Arma 2

Det verkar inte bara vara gamers som inte kan skilja mellan spel och verklighet längre... Vilken världsmisär tror du #Arma 3 kommer kunna "råka" skildra?