När ITV pysslade ihop en dokumentärfilm om kopplingen mellan Libyens skogstokige (ex)ledare och IRA blandades ingame-material från Arma 2 in i leken.

Det ryktas att all publicitet är bra publicitet, och för en mil-sim-titel som #Arma 2 är vissa händelser bra mycket mer relevanta än andra. ITV har nämligen klippt ihop dokumentärfilmen Exposure - Gaddafi and the IRA, som ska ge inblick i den hetlevrade diktatorns affärer med IRA. Under en sekvens titulerad IRA film 1988 har någon på ITV gjort en intressant tabbe genom att visa upp hur terrorister med hjälp av libyiska vapen skjuter ner en helikopter, med ett klipp från just Arma 2.

– Händelserna som presenteras i Exposure: Gaddafi and the IRA var äkta men det verkar som att det under editeringsprocessen föll sig så att det korrekta 1988-klippet inte valdes och det andra materialet av misstag istället inkluderades av producenterna, säger ITV:s officiella utskick.

När PC Gamer fick tag i #Bohemias Marek Spanel blev han först förvånad:

– Vi ska försöka få någon form av förklaring från ITV kring hur det här kunnat inträffa. Ibland faller det sig så att kreativitet och realism i våra spel leder till galna resultat, och detta är ett bra exempel på det. Jag kollade precis igenom hela dokumentären och jag kan fortfarande inte fatta att det inträffade när det överlag är en väldigt seriös och lång produktion. Vi är förvånade över att våra spel tydligen kan se tillräckligt äkta för en del av våra användare att de inte kan säkerställa att det inte är verkliga filmklipp.

Klippet från Arma 2

Det verkar inte bara vara gamers som inte kan skilja mellan spel och verklighet längre... Vilken världsmisär tror du #Arma 3 kommer kunna "råka" skildra?

Det finns inga belägg för någon massaker, eller på att flygvapnet ens använts mot civilbefolkningen (andra än rebeller). Att gå in i Libyen har helt och hållet att göra med naturresurser. De ockuperade delarna av Libyen stöder inte "Övergångsrådet" http... 29/09 Det var inte ens nato som sa att det var gaddafi som gav soldater viagra. Och det faktum att det inte är en riktig massgrav hindrar ju inte det faktum att massakrern ägde rum. 29/09 NATO ljuger nog lika mycket som Gadaffi, men det har då ingenting med ämnet att göra. Tror knappast FZ är stället att diskutera NATO-propaganda... 29/09 http://t.co/bH0Yjplo Läs mer där om just Gadaffi och NATO. 28/09 @Juel91 http://www.youtube.com/watch?v=fLQX_xyysE8&feature=player_embedded http://empirestrikesblack.com/2011/09/libya-bbc-concocts-mass-grave-story-in-brazen-propaganda-piece/ http://ozyism.blogspot.com/2011/09/medics-confirm-mass-grave-site-of-abu.htm... 28/09 Och förtryck, mord och tortyr mot oliktänkande. Och snälla länka din källa som säger att graven var fylld med djurskelett. 28/09 Propagandamaskineriet maler på! Men de är tysta om https://occupywallst.org/ som är inne på elfte dygnet. 28/09 Oj, vilken tabbe, var fick man den idén från? 28/09 Haha WTF? Säkert gjord med flit, de försökte ju få klippet att se gammalt ut. Men sen tro att folk skulle vara så dumma och inte märka det... kanske vissa är det :P 28/09 hmm... Jag fattar inte hur någon skulle kunna förväxla detta med verklighet. Det synns ju på lång väg att det inte är äkta. Om man kollar på te x. träden eller soldaternas kläder så ser det ut som om det är målat med akvarellfärg. explotionen och elden... 28/09
Skicka en rättelse