På tre legitima Arma 2-spelare går det 100 misslyckade försök att spela med en piratversion – Bohemia kallar siffrorna "alarmerande".

Att pc är det format som är hårdast utsatt för piratverksamhet är så klart allmänt känt, men i en nypublicerad PC Gamer-intervju avslöjar #Arma 2-utvecklarna #Bohemia siffror som inte kan beskrivas som annat än chockerande. Enligt utvecklarna går det 100 pirater på tre legitima Arma 2-spelare.

– Vår statistik från multiplayer visar att för varje tre legitima köpare som spelar sitt spel i flerspelarläget så finns det 100 misslyckade försök att spela med en piratversion. Detta indikerar att piratverksamheten är ett extremt spritt problem på pc, och det är också väldigt oroande för oss som en mellanstor, självständig och pc-orienterad utvecklare, förklarar Bohemia-chefen Marek Španěl.

– Vi har inte någon liknande data för singleplayer, men jag är rädd att förhållandena av pirater jämfört med legitima gamers där är otvivelaktigt ännu värre.

Budskapet torde vara uppenbart för alla och envar – är du pc-spelslirare så köp dina spel ifall du även i fortsättningen vill att det ska komma några vettiga titlar till din plattform.

jag köper bara spel som är bra, betalar du för skräp? trodde marknaden fungerade bättre än så. handlaren som bara säljer gammalt bröd kommer inte ha många kunder. sen om man har tråkigt nån gång kan man ju ladda ner nått spel som man ändå inte hade köpt... 24/11 Pga. all crankyness mot fildelning så valde jag som en protestaktion att gå och köpa Arma 2 idag. Inte för att jag gillade spelet eller har några planer på att ge de en ny chans utan för att bevisa... något. http://img849.imageshack.us/img849/715/bevis.... 22/11 Man är redan rejält cynisk efter mediahulliganernas alla lögner om hur "illa" det går för branschen trots miljardvinster, så när spelindustrin kör på samma fiol har man redan slutat lyssna. Men i takt med att spelbranshen släpper fokus på att göra så... 22/11 Det hela är väldigt enkelt. Det finns inget som rättfärdigar piratkopiering. Vare sig priset, anal-DRM, innehåll, politiska åsikter, pengabrist, mossa i hjärnan eller annat. Gillar man inte något så köper man det inte. Det är konsumentmakt. Man kan klag... 22/11 Ser inget problem med att man laddar hem och testar spel. Tycker man om det så köper man det i min värld. Samma sak gäller CD-skivor och film, iaf för mig. De recensioner man kan läsa brukar ofta vara vinklade eller direkt köpta av spelföretagen.. så... 21/11 Nix. Jo alltså det är väl inget hållbart argument. Men mer en förklaring till varför jag gjorde som jag gjorde. Men rättfärdigar ingenting i största allmänhet. Men hade jag inte haft pengar till mat hade jag snattat maten också. Dock är ju mat lite vikt... 21/11 Skillnaden mellan t ex Ica och spelbranschen är dock att Ica inte kan uppföra sig hursomhelst som företag. Ica kan t ex inte kräva att få ta sig en titt på din legitimation innan du äter maten du har köpt. Ica kan inte kräva att du ringer upp dem och... 21/11 Det är så du ska se det ! lika ointressant som tråden började 21/11 "misslyckade försök att spela med en piratversion. " Hur exakt menar de då? Om en person med piratkopia försöker logga in på en server 10gg på en dag ser de då det som 10exemplar av spelet? 21/11 säga vad man vill om konsolspel, men de säljer bra mycket bättre.. och det konstiga här är att de dessutom är dyrare än pc spelen. Så märkligt att PC spel som är billigare ändå piratas mer? även om det finns pirater både för xbox, wii och ps3. Det är... 21/11
Skicka en rättelse