Tre detaljerade varianter av den klassiska Hind-helikoptern finns nu släppta som DLC-tillägg till Bohemias flygsimulation.

Om du kikat för mycket på 80-talsfilmer som Rambo så är det inte helt omöjligt att du någon gång drömt om att få ratta din helt egna Hind-helikopter. Och det kan du också göra nu, för nu har #Bohemia släppt ett DLC-paket innehållandes de tre Hind-varianterna Mil Mi-24P, Mil Mi-24V och Mil Mi-24 SuperHind Mk.III.

Utöver de nya Hind-modellerna innehåller DLC-paketet också nya singelspelarutmaningar, time trials och ett nytt flerspelarscenario.

Så här förklarar executive producer Lukáš Miláček Hind-modellens betydelse.

– Det finns ett helikopterordspråk: Om den är ful så är den brittisk, om den är konstig så är den fransk, och om den är både ful och konstig så är den rysk. Detta gäller definitivt Hind. Men trots detta så innebar "den flygande stridsvagnen" – som Sovjet-piloter kallar den – också en av de största bedrifterna i helikopterhistorien. Självklart var vi glada över att kunna föra över denna militära legend till Take On Helicopters, säger Lukáš Miláček.

Utvecklarna fick feedback av den tjeckiska Air Force-helikopterpiloten Marcel Kica, vars 221. Tiger Squadron varit involverad i träningen av afghanska Hind-piloter.

– Flygmodellen i Take On Helicopters: Hinds utan någon av spelets hjälpmedel känns otroligt autentisk. Jag blev imponerad över hur utvecklingsteamet lyckats fånga den upplivande känslan av att flyga en sådan tung helikopter som Hind. För de flesta människor är detta antagligen så nära de kommer att komma att flyga denna skoningslösa stridshelikopter i strid, säger Marcel Kica.

Tack till Stiltman för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse