Trots goda betyg har både #Rayman Legends och #Splinter Cell: Blacklist sålt sämre än vad #Ubisoft förväntat sig. Tillsammans med gårdagens besked både #Watch Dogs och #The Crew flyttas fram gör det att fransoserna skruvar ner inkomstprognosen för 2013 från 1,94 till 1,38 miljarder USA-dollar, uppger Computer and Video Games.

PS4- och Xbox One-konsolerna är en orsak till de sämre säljsiffrorna. Man menar att köparna väntar med att köpa spel till de gamla plattformarna när nya står för dörren. Och goda förbokningssiffror för Watch Dogs ligger bakom en stor del av de nedskruvade ekonomiska siffrorna för i år.

– Watch Dogs närmade sig den övre delen av våra förväntningar eftersom förhandsbokningarna var väldigt bra, säger finanschefen Alain Martinez. Vi hade fler enheter bokade än vad som stod i den ursprungliga planen.

Ubisoft avslöjade inga försäljningssiffror för Blacklist eller Rayman. Watch Dogs skulle ha släppts i slutet av november, men sköts fram för att utvecklarna inte hann finslipa det tillräckligt, och nu lutar det åt premiär i vår. Racingspelet The Crew skulle ha släppts i början av nästa år, men numera är siktet inställt på att få ut det någon gång 2014 eller 2015.