Idag meddelade #Microsoft Studios att de köpt rättigheterna till #Gears of War från #Epic Games. Detta är naturligtvis ett rejält ess i rockärmen i konsolkampen mot #Sony och deras Playstation 4.

De som kommer ta över utvecklingen av fortsatta spel i denna omåttligt populära actionserie är #Black Tusk Studios, som är en ny AAA-studio under #Microsofts skyddande vingar. Om detta har något samband med vad som ska visas upp i morgon är dock inte troligt. Phil Spencer berättar att vi kommer få mer information om seriens framtid senare i år och vi får anta att med detta inte menas "i morgon".

Den som kommer leda utveckling är den gamle #Epic Games-räven Rod Fergusson och han hade följande att berätta om sin återkomst till Gears-universumet.

– Jag har fått det stora privelegiet att arbeta med en mängd fantastiska spel och team, men "Gears" har haft den största påverkan på mig, både professionelt och personligt, detta känns verkligen som att komma hem. Jag kan inte bärga mig över att få dela med mig av mer information snart.

Har inte Gears of War alltid varit Xbox exklusivt? 28/01 Jaha, glöm att jag kommer köpa Gears of War då. 28/01 Kul för MS...sista Gears spelade jag inte ens..dock verkar de flest vare ensa att det var inget speciellt.... att byta utvecklare är ju oftast en dålig idé menmen får väl se vars det bär av. MEN som många över nämner, så tror även jag att MS kommer mjöl... 28/01 Det finns inge större mjölkspel än Mario, och jag förstår inte varför folk gnäller på att Halo är en mjölkserie. Har du läst böckerna eller, de är förbannat stora och det finns mycket att bygga på. Som vanligt är det bara Nintendo som får mjölka ut på... 28/01 Spelade inte ens Judgement men 1-3 tyckte jag var jättebra. Motorsågsbajonetten är alltid lika kul att använda och karaktärerna är grymma. Sen är det också kul att se Aftonbladets spelavdelning sätta kaffet i halsen över hur icke-PK karaktärerna är :D 28/01 LOL! 28/01 Jag hoppas det inte har NÅGOT att göra med nya spelet som kommer presenteras. Orkar inte med fler av samma längre. Reboots, remakes, 2:or, 3:or. Ge oss något nytt vi kan bita tag i.. Hoppas! 28/01 Nja, mycket till ess är det väl inte. Gears of War har ju bara funnits till Xbox hela tiden. Ja det första kom ju till PC då också förstås, men sen var det slut med dumheterna. Men serien börjar kännas lite väl urvattnad, fast den har säkert sin breda... 28/01 Så sjukt kul jag och en polare haft med ettan och tvåan! Har för oss blivit klassiker, och till skillnad från många andra spel så var varje cutscene som en belöning för att man precis slaktat sig igenom horder av Locust! Synd att ingen av oss har en 360... 27/01 Älskar gears online, så jävla oförlåtande. Wingman är det bästa soffliret jag vet! 27/01
Skicka en rättelse