Idag meddelade #Microsoft Studios att de köpt rättigheterna till #Gears of War från #Epic Games. Detta är naturligtvis ett rejält ess i rockärmen i konsolkampen mot #Sony och deras Playstation 4.

De som kommer ta över utvecklingen av fortsatta spel i denna omåttligt populära actionserie är #Black Tusk Studios, som är en ny AAA-studio under #Microsofts skyddande vingar. Om detta har något samband med vad som ska visas upp i morgon är dock inte troligt. Phil Spencer berättar att vi kommer få mer information om seriens framtid senare i år och vi får anta att med detta inte menas "i morgon".

Den som kommer leda utveckling är den gamle #Epic Games-räven Rod Fergusson och han hade följande att berätta om sin återkomst till Gears-universumet.

– Jag har fått det stora privelegiet att arbeta med en mängd fantastiska spel och team, men "Gears" har haft den största påverkan på mig, både professionelt och personligt, detta känns verkligen som att komma hem. Jag kan inte bärga mig över att få dela med mig av mer information snart.