I torsdags avslöjade #Epic att den gamla klassikern #Unreal Tournament återupplivas, men kanske inte på det sätt många av oss trott. Istället för svulstig AAA-action använder de ett litet team som gör ett spel som är helt gratis – något de uppnår genom att låta spelarna själva vara delaktiga i projektet.

Utvecklingen började bokstavligt talat för ett par dagar sedan och vi har ännu inte mycket information att tillgå, men folk har redan börjat skriva av sig på det officiella forumet. De vill skapa kartor, bygga karaktärsmodeller och dra upp riktlinjer för speldesign. Kompositören Michiel van den Bos, som gjorde musiken till Unreal och första Unreal Tournament, har anmält sitt intresse för projektet.

Det är ett minst sagt innovativt grepp, men hur väl kommer det fungera i praktiken? Hur kommer ledningen se ut? Hur mycket inflytande kommer spelarna få? Och framförallt: hur kommer det färdiga resultatet att se ut?

Många frågor utan svar i sikte. Tills vidare får vi nöja oss med att spekulera, så vad tror ni? Kommer det här fungera och bli en community-baserad framgång utan dess like, eller luktar det pannkaka? Vad tror ni om betalningsmodellen och marknadsplatsen där folk kan köpa och sälja material? Tyck till nedanför!