I torsdags avslöjade #Epic att den gamla klassikern #Unreal Tournament återupplivas, men kanske inte på det sätt många av oss trott. Istället för svulstig AAA-action använder de ett litet team som gör ett spel som är helt gratis – något de uppnår genom att låta spelarna själva vara delaktiga i projektet.

Utvecklingen började bokstavligt talat för ett par dagar sedan och vi har ännu inte mycket information att tillgå, men folk har redan börjat skriva av sig på det officiella forumet. De vill skapa kartor, bygga karaktärsmodeller och dra upp riktlinjer för speldesign. Kompositören Michiel van den Bos, som gjorde musiken till Unreal och första Unreal Tournament, har anmält sitt intresse för projektet.

Det är ett minst sagt innovativt grepp, men hur väl kommer det fungera i praktiken? Hur kommer ledningen se ut? Hur mycket inflytande kommer spelarna få? Och framförallt: hur kommer det färdiga resultatet att se ut?

Många frågor utan svar i sikte. Tills vidare får vi nöja oss med att spekulera, så vad tror ni? Kommer det här fungera och bli en community-baserad framgång utan dess like, eller luktar det pannkaka? Vad tror ni om betalningsmodellen och marknadsplatsen där folk kan köpa och sälja material? Tyck till nedanför!

Jag hoppas du har rätt. Den som lever får se! 11/05 Steam har rea på Unreal spelen fram till 14-15 maj. UT 2004 är lätt värt fullpris och jag hade inte tvekat om jag inte redan ägde två utgåvor. 11/05 ETT ÄLDRE NAMN SOM HAR SPELAT UT SIN ROLL-GAMMAL SKÅPMAT SOM INTE KOMMER GÅ RUNT EKONOMISKT:down: 11/05 det kommer bli epic! 11/05 Jag är övertygad om att detta kommer bli hur bra som helst och alla har vinning av att det blir som så. Epic för att det är en helt fenomenal PR-kampanj som gynnas om spelet blir så bra det bara kan bli genom att skylta med sin UE4-motor. Spelare genom... 11/05 Vad ska du ha en ps4 version till är ett FPS spel ,vill ha ett snyggt bra spel ,inte massa vapen & bilar & annat bling utan en bra grund med variation 11/05 Jag tror det här kommer bli skit. Jag hade hellre sett en AAA satsning bakom, men då hade det väl slutat med ett nytt UT3 med mikrotransaktioner eller något annat bjäfs. Blir gärna glatt överraskad dock. 11/05 Håller helt med dig :-) 11/05 Jag håller inte riktigt med, jag säger inte att du har fel men jag tror du missar lite av poängen med detta projekt. EPIC skulle utan vidare kunna avsätta en större del av sitt team för att skapa ett nytt AAA UT som säljs för 600 spänn med månatliga DLC... 11/05 Det har du rätt i, och denna gången förlitar ju sig Epic på att folk ska betala för dom här moddarna för att få in pengar. Och hur det slutar är en helt annan femma. Så här enkelt är det. Någonstans måste dom få in pengar, och dom pengarna förväntas i... 10/05
Skicka en rättelse