Det är inte säkert att Nathan Drake rör sig i 60 silkeslena bilder per sekund nästa gång ni träffas.

Ingen tror väl längre att hårdvaran i den senaste konsolgenerationen är så snabb att spelen enkelt kan göras snygga och köras i hög framerate. Många utvecklare och förväntansfulla gamers vill se 1080p-upplösning och 60 bilder per sekund, men det har visat sig vara lättare önskat än gjort.

Det ursnygga PS4-flaggskeppet #Uncharted 4 är inget undantag. #Naughty Dog har tidigare sagt sig sikta på 60 fps i 1080p-upplösning. Men i en frågestund hos Game Informer säger game director Bruce Straley och creative director Neil Druckmann att det är "riktigt jävla svårt" att nå 60 bilder per sekund.

– Det gäller alla spel, säger de båda herrarna. Det var riktigt svårt med #The Last of Us Remastered, och det är ett spel vi hade gjort färdigt och visste exakt hur slutresultatet var tvunget att se ut.

De fortsätter:

– Och här försöker vi flytta fram gränserna för hur spelet kan se ut, och göra realistiska, realtids-cutscenes – och att försöka göra 60 fps är riktigt svårt.

Studion vet ännu inte om man kommer nå målet, eller tvingas backa från drömmen om de 60 magiska bilderna per sekund.

– Vårt mål är att göra bästa möjliga upplevelse och just nu försöker vi förbättra utseendet. Sen får vi se var vi står och omvärdera. Under produktionen gör vi hela tiden val kring vad som gör att spelet känns bäst och ser bäst ut.

Och om Naughty Dog gör som de brukar kommer Uncharted 4 se fantastiskt ut – 60 fps eller ej. Gameplay-filmen nedan ger en kvarts ögonfröjd.

Vet inte vart du fick fysiska/psykiska problem ifrån. Enda jag menar är att man vill alltid ha det bästa som man själv känner till. 06/02 Ja, men de som får fysiska problem efter en liten stund med 30 fps eller låg upplösning nu borde ju fått det förr också och knappt kunnat spela alls. ...eller menar du att det är någon slags psykisk sjukdom som manifesterar sig i fysiska problem? 06/02 Det är ju helt relevant, det fanns inget bättre då. Idag finns bättre och då vill man ju ha det bättre. :) 06/02 Hur många här som diskuterar denna "nyheten" äger en ps4? Jag gör det och kommer att njuta stort av Uncharted i 1080p och 30 fps. Ps. angående 3d kort i quake så var det antagligen ett Diamond Monster 4 mb Och det ska vara (GL quake) OpenGL that is. Yea... 06/02 Jag minns inte riktigt men existerade dessa ens när Quake kom? [/quote] Det kanske kom något år senare med det var då jag sålde amigan och skaffade pc. Men jag kan hålla med om att folk var mindre känsliga då, men å andra sidan så hade de flesta inte... 06/02 Inget 1080p @ 60fps, inget köp. Svårare än så är det inte. Därför min spelsamling är så liten. :-) Ångrade mitt köp av Destiny då jag insåg att det var 1080p @ 30fps. Spelar det inte längre. edit Lista med spel och dess respektive upplösning/uppdatering... 06/02 Det där var väl det dummaste jag hört på länge! Köp en dator för 4000:- och sen försöka spela minecraft i 1080p på max. Det kommer lagga skiten. Köper du en dator för 8-10k och försöker spela Witcher 3 eller DA så kommer det lagga. Spela det på PS4, ing... 06/02 "Tjusig " jämförelse men kanske inte helt relevant. De som drabbas av fysiska problem av att spela med för låg upplösning och/eller bilduppdatering borde rimligen ha drabbats även förr. Jag minns inte riktigt men existerade dessa ens när Quake kom? Poän... 06/02 Quake var inget problem med mina Voodoo 2 iallafall. 06/02 Det är som att leva i en lägenhet, instängd bland avföring och urindoft. Detta är det enda du känner till om livet. Du vet inte att man kan ha det bättre och accepterar livssituationen. Sedan blir du frisläppt, kan andas frisk luft och ha social kontakt... 06/02
Skicka en rättelse