Om deras beskrivning stämmer vill vi inte vara med.

Bethesda inledde sin överlag starka presskonferens med att visa en animerad trailer för ett nytt #Quake, vilket fick en gammal fps-räv som undertecknad att le med hela ansiktet. Med ett nytt Unreal Tournament, de otaliga moba-pangarna och indieprojekt som #Reflex känns det som att vi kan vara på väg in i en ny guldålder för onlinepangare. Men, dessa rader i beskrivningen av spelet gör oss oroliga.

In development at franchise-founding id Software, in conjunction with Saber Interactive, Quake Champions will deliver the mythos of the first Quake with the groundbreaking multiplayer mayhem of Quake III Arena. The game will also introduce a major new feature to the franchise – Champions – a roster of fierce warriors, each with unique attributes and abilities, which enable players to compete in their own distinctive style.

Om detta innebär att de valt samma designfilosofi som #Overwatch skulle spelet lika gärna kunna heta något annat. Om de verkligen ville göra ett modernt Quake, och basera det på #Quake III Arena, är det helt fel väg att gå. Det var något vi störde oss mest på i Doom - med så snäva roller inom laget är det svårt för den enskilda spelaren att verkligen glänsa. För oss handlar Quake om snabbhet, rappa vapenbyten och pickup-tajming. Kort sagt, vi är oroliga.

Fast när Q3A var under utveckling var det först tänkt att det skulle finnas tre olika spelarklasser. 13/06 "a major new feature to the franchise – Champions – a roster of fierce warriors, each with unique attributes and abilities"' NEJ!! 13/06 jag kanske är en minoritet som tycker detta men skulle det inte vara coolt om dom gjorde en slags uppföljare av Quake 1? Q2-4 storyn var inte sammanhängande med ettan så jag skulle vilja se en slags fortsättning jag vet att dom flesta Quake fans körde... 13/06 Suck, och här hade man förhoppning att Quake skulle bli någon häftig tappnig av Quake 1, så ser det ut som Q3 med knubbig grafik och skeva ljudeffekter (och så något macho avrättning / glory kills så klart). Men dom gör väl som med Doom 2016, uppdaterar... 13/06 Hehe ja IRC används fortfarande för pickups. :p Reflex och UT finns. De är nya, har klassiskt gameplay men är inte särskilt populära. Varför? Quake 3 dog ut. Quake 4 dog på en gång. Ett precis likadant Quake 5 skulle förmodligen också dö ut. Det enda... 13/06 Varför inte? Man bör inte ändra på spelstilen men skulle gärna se champions med litet olika stats, kanske inte så dramatiskt som Overwatch men att man t.ex är litet bättre på att använda vissa vapen beroende på vad man valt. 13/06 Jag har gått tillbaka väldigt många gånger men tröttnar lika snabbt, fast det är väldens bästa fps spel nånsin.. men det som saknas är alla de man lärde känna, man hängde på IRC (kanske man gör fortfarande?) och the all seeing eye (server browsern) sakn... 13/06 Alltså. Quake Live finns fortfarande att spela. Ni som vill ha ett nytt Q3, spelar ni ens det fortfarande, om inte, varför? Jag spelar Quake Live varje dag. Varför skulle de släppa ett likadant spel med endast bättre grafik såhär 16 år senare? Klassiska... 13/06 Ett nytt Q4 ! <3 13/06 Jag har full förståelse för er som är oroliga för att Quake kommer bli en hero shooter men själv tycker jag att det låter intressant. Om det är en sak jag är less på med dagens spel så är det den tecknade stilen dom kör med ala Overwatch/Battleborn. En... 13/06
Skicka en rättelse