Återvänder årets Call of Duty till andra världskriget? Activision själva har antytt det: man sa förra månaden att #Call of Duty 2017 kommer gå tillbaka till seriens rötter, vilket är svårt att tolka som något annat än andra världskriget. Nu förstärks den spekulationen kraftigt av läckta bilder av vad som påstås vara artwork för spelet. Som bär den korta, kärnfulla titeln #Call of Duty: WWII.

Uppgiften kommer från Youtube-kontot TheFamilyVideoGamers, som säger sig ha fått materialet mailat till sig från "någon sorts insider". Det diskuteras också på Reddit. Det låter ärligt talat inte som historiens trovärdigaste källa, och uppgifterna kan mycket väl vara fejk. Det som talar för att de läckta bilderna kan vara äkta är är Activisions uttalande förra månaden, och att det inte är alldeles ovanligt att information om nästa Call of Duty-spel läcker framåt vårkanten.

Activision brukar lyfta på locket till nästa Call of Duty framåt april-maj. Snart vet vi hur vi krigar i november.

De tre första CoD-spelen handlade om WW2, men med fyran – #Modern Warfare – flyttade kriget till nutid. 2008 års World at War är det senaste spelet som helt handlade om WW2.

Vad skulle få dig att hala fram betalkortet när nya Call of Duty släpps i höst?

Skicka en rättelse