City 17 behöver detta.

Med tanke på det senaste årets avhopp från Valves skrivarfalang är det nu ytterst tveksamt om vi någonsin kommer att få se Half-Life 3. Men, med lite tur kan vi återvända till City 17 med ett nytt perspektiv genom en ambitiös VR-mod till tvåan.

Med stöd för både Oculus Rift och HTC Vive, deras rörelseavläsande kontroller och ett VR-anpassat gränssnitt ser planerna storslagna ut. Man planerar även flera olika sätt att röra sig genom spelvärlden och att uppdatera texturer så att de tål närmare granskning.

*Uppdatering: Det gick snabbt, modden är godkänd!

Vad gäller HL3 så är ju den "organiska organisationen" det stora problemet för längre och ambitiösa projekt. Ska man tro "de egna" så får man ju göra "vad man vill" på Valves utvecklaravdelning(ar). Kanske inte så kul att vara manusförfattare i en sådan... 16/05 @neocon: Man kan hoppas =) 16/05 @Carl Johansson-Sundelius: Eller så är allt skrivande klart och de lämnade först när de inte behövdes längre. 16/05 @Panerad Groda: Spekulationer. Alla tre som lämnat företaget senaste året har varit ledande inom manusskrivandet. Å andra sidan kan man ta det åt ett annat håll: kanske var det dessa tre herrar som hela tiden drog i handbromsen. 16/05 Vad baserar du på påståendet " ytterst tveksamt" att Half-Life 3 blir av på? Menar du att avhoppen från företaget skulle ha något samband med IPn? Är detta fakta eller dina åsikter? 16/05 Häftigt, men... Portal2 VR (eller Portal3 VR) hade slagit det med ..well, inte hästlängder men en hästnos i alla fall. 15/05 Spelade igenom hela half life 2 med dk1. Nackspärr på en bana men jag fixade hela och lite i episoden 2. Mäktigt att bli kastad, sittande i bilen, av roboten. 15/05 Detta har jag sett fram emot länge sedan även jag provade kort i Oculus Rift DK1. Skulle vara trevligt med ett liknande mod för HL1 (alt. Half-Life: Source). 15/05 Provade Half-Life 2 med Oculus dev kit 1 och blev väldigt imponerad. Självklart blev jag spyfärdig av 2 minuter gameplay, men det var med dåligt dev kit plus ett spel inte utvecklat för VR. Däremot var upplevelsen fantastisk. De små flygande robottarna... 15/05 @Vopez: Det gick snabbt! 15/05
Skicka en rättelse