I juni dyker Arma-utvecklarna Bohemia upp med gratispåsen och delar ut karameller till alla som vill smaka. Närmare bestämt är det den 22 juni som gäller för vänner av taktiska shooters som föredrar att hålla hårt i kreditkortet. Då släpps Argo, gratis för alla att tanka hem via Steam eller Bohemias egna butik.

Argo innehåller ett antal multiplayer-lägen som du får en glimt av i spellistan nedanför. Det finns leaderboards, en editor för att göra egna uppdrag samt ett system för att låsa upp utrustning och vapen. Alltihop utspelar sig på ön Malden, som är en omgjord version av terrängen från första Arma-spelet.

Co-op för upp till tio spelare finns också i spelläget Combat Patrol där det gäller att överleva tillsammans i slumpgenererade miljöer, med slumpgenererade uppdrag.

Mikrotransaktioner ska inte finnas i spelet. Istället ska de som vill kunna visa sitt stöd till utvecklarna genom att köpa en "supporter's pack" med exklusiva animationer (som används vid MVP-skärmen i slutet av matcherna), kosmetiska föremål och möjligheten att använda fordon i editorn.

@Loltron: ja sant att det är skillnad på 100 vs 100 kontra 5 vs 5. Men du kan inte säga att Arma är lättdrivet?! Jag får knappt 60fps med 6700k och 970 med den viewdistans jag är van vid. 01/06 @D01tY: Fast arma är ju regel bara chuggy när det är 1 miljard scripts inladdade samt bataljoner som strider mot varandra etc, så jag är inte så förvånad att ett light-weight arma flyter på bra. 01/06 Såg att nån skrev att det flyter mycket bättre än Arma 3 vilket är för mig det som är så jävulskt synd med Arma 3 när man ska spela online. Måste ge detta ett försök :D 01/06 Vet ikke hva du mener her. :) Sånn ellers, så synes det å være slik at Arma 3 bruker ikke mer enn 2 av prosessorkjerner på en Ryzen cpu. Det er vanskelig for meg å se helt nøyaktig, for det er så lite aktivitet på alle de andre prosessorkjernene mine.... 01/06 @Decoman: Spelet är ju ett competative mp spel. Arma är en simulator. Argo måste flyta på bättre om det skall gå bra i spelet och folk gilla att tävla i det. Kanske därför de fokuserat mer på prestandan än i Arma. Förhoppningsvis lär de sig något och... 01/06 Jeg ser på nettsida dems, at de har skrevet følgende: "Jump straight into combat in this experimental total conversion of Arma 3, (...)" Jeg undres om det er så mye sant, at Argo er en "total" konvertering av Arma 3. Dette høres for godt ut til å være... 01/06 Det eneste positive jeg kan si, er at BIS her *kanskje* her gir seg selv en anledning til å endre på effektiviteten i stabil fps på nærkamp, slik at du ikke ender opp med å se et "slideshow" når du skyter på noen med full auto og når det skjer noen andr... 01/06 Testade lite igår kväll och jag gillart! Det är ju Arma3 i fickformat på något sätt. Jag reagerade framförallt på att det flyter bra mycket mjukare än vad Arma gör. Spontant lär jag nog plöja ner några timmar i det här, särskilt om det börjar komma upp... 01/06 Woaw!?, fan vad coolt!! Och Malden som är en sån bra och varierad karta också. Bohemia krossar allt motstånd, även med ett gratisspel, lol!?! Makalöst! 01/06 Betyder inte att det är ett inkubator-projekt att Bohemia inte jobbar på det? 01/06
Skicka en rättelse