I början av veckan rev några av branschens stora bjässar av presentationer i samband med E3-mässan. Ni läsare har sedan fått ett par dagar på er att klura och rösta på era favoriter. Nu är det dags att presentera resultatet!

EA, Devolver Digital och Square Enix hamnar på en delad och inte särskilt hedervärd sistaplats med futtiga 1% av rösterna vardera. PC Gaming Show presterade inte mycket bättre och lyckades bara norpa 2%. Marginellt bättre gick det för Nintendo och Ubisoft med 4% respektive 5%. Vilket ger oss följande topp tre:

3. Bethesda – 15%

Gameplay från Rage 2, information och trailers från Fallout 76 samt efterlängtad teaser för The Elder Scrolls VI räckte för att Bethesda skulle knipa bronspengen.

2. Sony – 24%

Sony visade upp en hel del intressanta titlar under sin konferens, vilket förstås bidrog till att den japanska konsolmakaren kunde klättra till andraplatsen ganska bekvämt. The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Death Stranding och remaken av Resident Evil 2 hörde till höjdpunkterna.

1. Microsoft – 47%

Med hela 47% av rösterna är det inget snack om saken – Microsoft är årets stora E3-vinnare med bred marginal. Vi blev fullkomligt bombarderade av spel som Halo Infinite, Forza Horizon 4, The Division 2 och Dying Light 2. Alltihop fick dessutom ett riktigt värdigt avslut i Cyberpunk 2077-trailern.