Omröstningen för bästa konferens är över, och vinnaren är..

I början av veckan rev några av branschens stora bjässar av presentationer i samband med E3-mässan. Ni läsare har sedan fått ett par dagar på er att klura och rösta på era favoriter. Nu är det dags att presentera resultatet!

EA, Devolver Digital och Square Enix hamnar på en delad och inte särskilt hedervärd sistaplats med futtiga 1% av rösterna vardera. PC Gaming Show presterade inte mycket bättre och lyckades bara norpa 2%. Marginellt bättre gick det för Nintendo och Ubisoft med 4% respektive 5%. Vilket ger oss följande topp tre:

3. Bethesda – 15%

Gameplay från Rage 2, information och trailers från Fallout 76 samt efterlängtad teaser för The Elder Scrolls VI räckte för att Bethesda skulle knipa bronspengen.

2. Sony – 24%

Sony visade upp en hel del intressanta titlar under sin konferens, vilket förstås bidrog till att den japanska konsolmakaren kunde klättra till andraplatsen ganska bekvämt. The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Death Stranding och remaken av Resident Evil 2 hörde till höjdpunkterna.

1. Microsoft – 47%

Med hela 47% av rösterna är det inget snack om saken – Microsoft är årets stora E3-vinnare med bred marginal. Vi blev fullkomligt bombarderade av spel som Halo Infinite, Forza Horizon 4, The Division 2 och Dying Light 2. Alltihop fick dessutom ett riktigt värdigt avslut i Cyberpunk 2077-trailern.

Det som slog mig på alla presskonferenser jag såg var närvaron av Svenska spelstudios och alla dessa triple AAA games de var involverade i. 15/06 Varken steam, uplay, eller origin är microsofts plattformar, de tjänar endast pengar när folk köper spela via windows 10 store, det har varit deras mål helatiden. Bra exclusives är hur man säljer sin plattform och där har microsoft haft ett antal snedst... 14/06 The elder scrolls VI, (även om det var en glimt gjorde det att TES nörden i mig fällde rörda glädjetårar och jag skrek högljutt ÄNTLIGEN), och Cyberpunk är utan tvekan de spel som för mig var mest intressanta 😍🤗❤️ 14/06 @zevile: Haha, poäng till dig. Ja, jag blev less och bidrog mest med gnäll. Men håller dock med mej själv i vad jag skrivit. ☺️ 14/06 Jag är förtjust i racing, flygsim och FPS, så konsol har inget att komma med där. 14/06 Okej, jag har i alla fall inte diskuterat detta på FZ forum förut. Sedan tycker jag att din definition av åsikt är lite knasig! Alla får uttrycka sig oavsett om det sagts tidigare! Det är ju ett forum på nätet! Tänk istället på vad du bidrog till diskus... 14/06 Förstår inte varför vissa har så svårt att förstå att Microsoft har mer än en plattform? Spelar du deras spel på Xbox eller PC så är du en del av deras ekosystem, använder du Windows likaså. De är ett lite större företag med bred arsenal av mjukvara och... 14/06 @zevile: Menade precis tvärtom. Det är ju samma inlägg i debatten gång på gång på gång, ingen kommer med något eget eller nytt. Kallar inte det att ha egna åsikter. 14/06 E3 Top5: 1. Cyberpunk 2077 2. The Last of Us: Part II 3. Elder Scrolls VI 4. Starfield 5. Hitman 2 14/06 Spelar det någon roll vem som "vinner" E3? Dessutom tycker jag att det är löjligt att FZ håller sig till såna här begrepp, bidrar bara till fanboys och consolewarz som denna tråden bevisar. Besides that, Ori and the Will of the Wisps was the game of the... 14/06
Skicka en rättelse