Mer och mer tyder på en remaster av det odödliga strategispelet.

Har du fem års erfarenhet av spelutveckling och brinner för RTS-genren? Då kan det vara läge för dig att packa väskan och flytta till Irvine, där Blizzards Classic Games-avdelning håller till.

Förra året rapporterade vi i två svängar om att ovan nämnda studio letade personer att skaka liv i deras äldre titlar. Redan då började rykten om upphottade versioner av såväl Diablo 2 som Warcraft 3 att florera i cyberrymden, men än så länge har inget kommit från det.

Sedan fick Warcraft 3 en matig patch i april och vi började på nytt att spekulera om en högupplöst framtid för det klassiska strategispelet. I dagarna häller Blizzard alltså lite mer bensin på rykteselden, då man söker en "Senior software engineer, gameplay" för att jobba med Warcraft 3 och andra klassiska titlar.

Blizzard Entertainment is seeking an enthusiastic senior gameplay engineer to be a key contributor for Warcraft III and other classics. We’re looking for passionate players of RTS or the genres it unlocked.

Ideally, you have experience in several of the following areas: combat, AI, multiplayer, pathing, or related game systems. You’ll be working closely with our designers and the community to help create epic features and bring about a balance that will keep players engaged for years to come.

Hoppas kan man i alla fall!

Som extra nostalgibonus bjuder vi på lite vintage-Blizzard i form av högkvalitativ mellansekvens signerad den dysfunktionella familjen Menethil:

Källa: Blizzard

Skulle säga att mod-stödet till wc3 gjorde spelet så stort som det blev. Trodde sc2 skulle ta över efter wc3 med deras mod-stöd men efter krånglig launch av deras mod-stöd till sc2 där man inte kunde ta bort föregående version av samma karta osv tror... 11/07 Jag håller med om att hjältesystemet är riktigt dåligt, ytterligare en sak som gör WC2 mycket bättre än WC3. Men annars måste jag nog säga att Starcraft1 är ett mycket bra rts, men jag tycker även att AOE2 och Coh är sjukt bra spel, spelade aoe2 på lunc... 10/07 Tror inte det handlar om en remaster utan mer folk till underhåll. Tex ligger det en enormt matig patch på PTR servern just nu som balanserar om ordentligt. Kul att se att det investeras tid på ett äldre spel. Är fortfarande en hel del folk som spelar... 10/07 Är det bara jag som är nästan helt emot remasters? Gillar det inte alls. Remake av FFVII verkar bli bra då de verkar göra ett modernt stridssystem till en klassiker. Men att bara piffa upp ett spel och släppa det på nytt är så jäkla tråkigt. De ända jag... 10/07 Remakes, remasters, reboots. Enda som gäller istället för att komma med något nytt (kräver mer). Samma inom filmvärlden, visst visa är bättre än de gamla men då är innehållet helt annorlunda som tex senaste upplagan av Batman. Vissa filmer/spel måste... 10/07 Lutar åt remake för D1/D2 också eftersom de haft jobbplats för personer som ska jobba med diablo-universumet och behöver vara flytande i c och c++ (d1 och d2 kodades i c, d3 i c++). 10/07 Vet inte vad du pratar om, sorry. 10/07 Fyfan vad najs!! 10/07 Usch. Om en remaster/remake kräver så mycket folk kan de vill lika bra göra något nytt? 10/07 @Newklear: Polisen är nog väldigt på att komma hem till dig. 10/07
Skicka en rättelse