I natt avtäckte Nvidia äntligen nästa grafikkortsarkitektur, kallad Turing. Det skedde på mässan Siggraph där man berättade om tre kort i proffskortsfamiljen Quadro, skriver våra kollegor Sweclockers och hänvisar till Anandtechs djuplodande rapport. Mer intressant för oss gamers är att man också släppte en video fylld av antydningar om nästa generation konsumentgrafikkort, och det som antyds är att serien får namnet RTX 2000.

I videon visas nämligen ett par nicks på chattande personer, och mästerdetektiven internet har tolkat det som att Geforce RTX 2080 blir namnet på det första kortet i den förmodade 2000-serien för oss vanliga konsumenter.

Helt klart är att Nvidia kommer visa något nytt nu på måndag, dagen innan Gamescom-mässan slår upp portarna i Köln i Tyskland. Att det handlar om nästa gaming-grafikkort får ses som en redig lågoddsare.

Det finns logiskt nog inget releasedatum för det förmodade 2080-kortet än, men det har tidigare spekulerats i release redan i september, skriver Sweclockers. Quadro-korten ska lanseras i slutet av året.

FZ åker till Gamescom för att testa nya spel och rapporterar nyheter hemifrån. Håll ögonen öppna nästa vecka, det kan bli en del intressanta nyheter från den tyska jättemässan.