Vi som växte upp på 70- och 80-talet minns äventyrsböckerna från Fighting Fantasy, vars första sex böcker översattes av Rabén och Sjögren, där man själv fick påverka berättelsen genom att göra val. Nu har Netflix släppt dagens motsvarighet, ett Minecraft-äventyr, som dessutom är dubbat till svenska.

I äventyret, vars tre första delar finns tillgängliga nu, spelar du som Jesse (du väljer om det ska vara en kille eller tjej) och får därefter följa den interaktiva berättelsen som ibland ställer dig inför olika val.

I del 1, Stenens orden, ska Jesse och kompisarna tävla om att bygga saker men de blir snart varse om att deras kunskaper behövs för att rädda världen. Del 2 och 3 bygger vidare på världen och varje avsnitt är mellan 38 till 94 minuter. De två avslutande delarna släpps redan den 5 december.

Den interaktiva berättelsen är utvecklad av Telltale Games och var ett av projekteten som färdigställdes trots att företaget hamnade i ekonomisk kris för en månad sedan. De har sedan tidigare släppt två säsonger, med totalt 13 avsnitt, i Minecraft: Story Mode som är mer traditionella äventyrsspel. De finns att köpa till alla tänkbara plattformar.

Netflix-adaptionen följer den första säsongens händelser.