Utvecklarna delar med sig av den större slanten de får av att välja den kaxiga uppstickaren.

Quake Champions-skaparna Saber Interative är på gång med sin zombiepangare World World Z, vilket är ytterligare ett i raden av spel som valt Epic Store före Steam. I ett uttalande på Epics hemsida förklarar Matthew Karch, VD på Saber, att den större delen av försäljningen (88 % kontra 70 % på Steam) var en avgörande faktor ("att utveckla spel är kostsamt") men att de också passar på att sänka priset på spelet med cirka 50 kr.

We chose the Epic Games store because we believe it's the best deal for players and developers.

First of all, building games is costly, and so to receive 88% instead of 70% means we can invest more into making World War Z.

Second, we're passing along much of the savings to you as gamers. The price of World War Z on the Epic Games store is being dropped to $34.99 starting now and continuing through our April 16 launch and beyond. Any players who have already pre-purchased the game for $39.99 will get the $5 refunded back to them. We are thrilled to be able to share the developer-friendly benefits of the Epic Games store with you all, and can’t wait for you to play our game.

Likt många andra studios som gjort samma beslut har de fått sin beskärda del av kritik men den stora frågan blir såklart hur det kommer att påverka den totala försäljningen.

@Lord Darkness: Fast det har ju inte blivit billigare på grund av konkurrens eftersom det inte är någon konkurrens. De kan ju inte sitta och säga att det blir billigare på Epic om de inte släpper spelet någon annanstans och kan visa att det blir billiga... 23/02 Först klagar folk på att Steam är ett monopol. Så får folk till slut billigare spel genom konkurrens. Vad händer? - Dom klagar! //LD 23/02 Går rätt bra för GOG har jag för mig. De sålde ju dessutom mer exemplar av Witcher 3 än vad Steam gjorde. Att EPIC har always online DRM är inte direkt attraktivt för någon då man inte ens kan spela i offline mode. Finns fortfarande väldans många som... 22/02 Fast de kan ju inte göra något för priserna? De tjänar inga pengar om priset sänks. Därav att vi i europa betalar precis lika mycket som vi har gjort innan som i fallet med Metro. De tjänar till och med mer pengar hos Steam ifall priset sänks med $10... 22/02 Jo, ser du, då kommer spelare att köpa spelet på Steam och inte på Epic. Då blir Epic ledsna i ögat. 21/02 lol, den här exklusivitet-skiten har gått för långt. 21/02 Har man utvecklat spelet själv så tycker jag att man har all rätt att släppa det på vilken plattform man vill, men att köpa upp exklusiva rättigheter bara veckor innan release är en helt annan sak. Epic är duktiga speltillverkare, och de borde lägga mer... 21/02 Problemet tror jag har att göra med att det inte längre räcker med lägre priser på en annan store då de flesta hellre betalar lite extra för att slippa skapa nya rutiner(typ starta en extra launcher) vilket har lett till att vi igentligen redan mer elle... 20/02 Hur är det en gråmarknadssite? De säljer inte begagnade nycklar, eller någon annans nycklar. De är lika mycket återförsäljare som tex GMG. Har handlat massa spel, aldrig haft problem. Spel till Origin, Uplay och Steam. Aldrig något problem. :) 20/02 Hmmm alternativet ibland är ju faktiskt ja 😋 20/02
Skicka en rättelse