Alla assets är mer eller mindre förlorade.

Då och då viskas det om remaster av Diablo II. Med tanke på nyligen avslöjade Diablo IV lär Blizzard ha andra prioriteringar framöver. Kanske får vi aldrig någonsin en Diablo II-comeback?

Den dystra prognosen har i alla fall Diablo-skaparna Max Schaefer, Erich Schaefer och David Brevik. Under Exilecon (via Gamespot) delade de med sig av stunden i historien då allt kunde ha varit över för Diablo II. I elfte timmen gick spelets källkod och alla assets om intet. Max Schaefer:

We were supposed to have a backup but neglected it. We spent a day or two in sheer panic.

Lyckligtvis lyckades man återskapa utvecklarversionen genom exemplaren som de anställda hade hemma. Däremot var källkoden, "i princip alla" assets och "all Diablo II-historik" försvunnen. Erich Schaefer menar att det skulle vara "mycket svårt" för Blizzard att göra en remaster.

Man skulle få börja om från grunden, och p.g.a. Diablo IV lär inte det vara aktuellt på länge.

Skicka en rättelse
Du missbedömer hur amatörmässiga proffs kan vara :) 19/11 D2 är mysigt som det är. Behövs ingen remake. Spelar det just nu med några vänner och det håller definitivt fortfarande! Ser hellre att de lägger så mycket resurser som möjligt på D4 så man har någor modernt bra arpg att spela igen. Inte haft något rikt... 19/11 hur fan kan källkoden försvinna? vi pratar ju inte direkt amatörer när det gäller spelutveckling.. får inte ihop det. 18/11 Klart det kommer en remake/remaster men det kan nog ta ett tag. Hur ska de annars kunna få in microtransaktioner i mobilspelet? 😜 18/11 1. Gör klart D4 2. Gör en remake på D2 i D4 motorn. 3. $$$$$$ 18/11 Var (är) ett inbitet Diablo fan, men att göra en remake på d2... Är inte det hur d3 i stort sett blev? Du har samma miljöer som är upphottade. Du slår ihjäl "blast from the pasta" och du bankar skiten ur Diablo. Stegen imellan är ju lite olika, med Cain... 18/11 Square hade samma bekymmer när dom skulle remastra första Kingdom Hearts för PS3, att källkoden och alla assets var borta. Men med lite reverse engineering och tålamod så löste det sig, även om dom fick skriva om delar av koden (om jag inte minns helt... 18/11 Sa de inte typ samma om att fixa vanilla wow? Luktar repris. Bara få upp hypen lite. 18/11 Nja, skillnaden är att det inte riktigt går att göra om D2 genom att använda gammal kod utan en väldans massa mer jobb än att göra om det från grunden (men då blir det inte riktigt D2 längre). WoW är i grunden "samma kod" det var mer att gå tillbaka til... 18/11 Fast Classic är ju byggt upp på dagens motor och använder inte den gamla och i det här fallet så jobbar väl ingen av dom som gjort uttalandet på Blizzard längre? Ärligt så tror jag källkod till en hel del gamla spel är borta, det var ett sketjobb att... 18/11