Är Diablo 2 nästa Blizzard-spel att släppas igen i remastrad form? Ja, i alla fall om franska Actugamings uppgifter stämmer (översättning). De säger nämligen att Diablo 2 Resurrected ska lanseras under fjärde kvartalet, 20 år efter originalet.

Siten hänvisar till "källor nära studion" som uppger att remastern görs av Blizzard Activision-ägda Vicarious Visions, som tidigare bland annat jobbat med pc-versionen av Destiny 2. Actugaming nämnde i höstas Diablo 4, World of Warcraft: Shadowlands och Overwatch 2 strax innan de blev officiellt tillkännagivna av Blizzard, vilket stärker sitens och ryktets trovärdighet något. Men det rör sig fortfarande om rykten.

Om Diablo 2-remastern blir av kan vi nog räkna med att Blizzard tänkt till både en och två gånger för att slippa en repris av debaclet med Warcraft 3: Reforged, som ju slaktades av spelarna efter premiären i vintras.

Det som talar mot en remaster är att Blizzard slarvat bort källkoden och inte har alla original-assets kvar. En remaster är väldigt svår att få till, sa ett par gamla rävar i höstas.

Hur ser du på en Diablo 2-remaster – löfte eller hot?