Hin Håle, Hin Håle. Hur i helvete ska det här gå?

Är Diablo 2 nästa Blizzard-spel att släppas igen i remastrad form? Ja, i alla fall om franska Actugamings uppgifter stämmer (översättning). De säger nämligen att Diablo 2 Resurrected ska lanseras under fjärde kvartalet, 20 år efter originalet.

Siten hänvisar till "källor nära studion" som uppger att remastern görs av Blizzard Activision-ägda Vicarious Visions, som tidigare bland annat jobbat med pc-versionen av Destiny 2. Actugaming nämnde i höstas Diablo 4, World of Warcraft: Shadowlands och Overwatch 2 strax innan de blev officiellt tillkännagivna av Blizzard, vilket stärker sitens och ryktets trovärdighet något. Men det rör sig fortfarande om rykten.

Om Diablo 2-remastern blir av kan vi nog räkna med att Blizzard tänkt till både en och två gånger för att slippa en repris av debaclet med Warcraft 3: Reforged, som ju slaktades av spelarna efter premiären i vintras.

Det som talar mot en remaster är att Blizzard slarvat bort källkoden och inte har alla original-assets kvar. En remaster är väldigt svår att få till, sa ett par gamla rävar i höstas.

Hur ser du på en Diablo 2-remaster – löfte eller hot?

Skicka en rättelse
Nja alltså dom menar väl original-filerna till all art. Det var säkert 3d-modeller som dom förrenderade i 8 olika vinklar eller vad nu D2 har. Så du har slutprodukten, men den är säkert inte så kul att skala upp till moderna upplösningar osv.. Koden har... 12/05 4 år fram i tiden vet jag inte då de hade en spelbar demo på Blizzcon 2019. Jag skulle tippa på att Diablo 4 kommer sent 2021 eller något kvratal i 2022. Diablo Immortal försvann någonstans, spelet var så gott som klart när det avtäcktes.. :p 12/05 för att d4 ligger minst 4 år framåt i tiden? d3 är ju rätt meningslöst... kommer ju ändå inget nytt till den eller nån ny expansion ändå... vet inte hur det ligger till med immortals? det är väl nerlagt nu.... 12/05 Med tanke på vilken besvikelse Warcraft III: Reforged visade sig bli så är mina förväntningar tyvärr extremt låga. :( 12/05 Man har ju tappar förtroendet för det företaget. 12/05 Varför en D2 remaster när de håller på med D4? Bättre att de tar de bra sakerna från D2 och lägger in det i D4. För mig gör det inget om Prime Evils kommer tillbaka till D4, de kom tillbaka till D2. 12/05 Oh! Kan bli riktigt bra!!...oh wait..... Warcraft 3: Reforged :( 11/05 Kanske det bästa PC-spelet genom tiderna, så en remaster ser jag gärna att dom tar fram. WoW Classic blev ju rätt bra medan WC3: Reforged blev en katastrof. Så jag är väl lite måttligt hypad på detta om ryktet nu stämmer. 11/05 Själv älskar jag remakes och remasters. Tycker de flesta nya spel är skräp så ser hellre gamla guldklimpar göras om fräscht och snyggt :) 11/05 Tror absolut på detta. Görs det rätt blir det en succé med stort S, minst sagt. :) 11/05