Skaparen hade inte kunnat föreställa sig att kärleken skulle brinna så starkt än idag.

29 juni 2000 släpptes Diablo II i Nordamerika, och dagen efter kom det hit. Även om vi visserligen väntar på Diablo IV är det tvåan ni håller som det klart bästa Blizzard-spelet.

Det har ryktats om en remaster – ett så kallat "Diablo II Resurrected" – men tidigare har det också flaggats för hur svårt det skulle vara med någon form av nyversion då källkoden gick förlorad i utvecklingens elfte timme. Något som förstås skapade kaos, kalabalik och huvudvärk för Blizzard North. David Brevik, projekt- och design-ledare för spelet, har tidigare vittnat om just detta.

Samma Brevik ägnar sig just idag (eller igår) mest åt firande. Han hyllar teamet som skapade spelet, och hade inte kunnat föreställa sig att spelet var så älskat och spelat 20 år senare. Även i FZ-forumet firas det som sig bör, och sannolikt kommer Diablo II leva uti hundrade år.

Skicka en rättelse
Bring back 1.09, ith, 290s, 3/20/20 i massor och ocu ringar! Hade möjligheten att växla några ord med schaefer och brevik på exilecon, de fullständigt älskade kaoset som var 1.09 också. 02/07 Jag kommer ihåg att mp-servrarna var så överbelastade den första veckan att man inte kunde spela mer än enstaka minuter åt gången innan man blev utkastad. Tog säkert en kvart innan man lyckades komma in igen. Men spelet hade någonting som fångade en dir... 01/07 hehe jag har kvar min första bowazon som jag blev 99 med.. lite kul. 01/07 Minns när jog och min bror spelade Diablo 1 och 2 i källaren.. Vad riktigt kul när vi kunde spela LAN på Diablo 1. =) 01/07 Nog det spelet jag lagt mest tid på av alla! undra hur många kopior som sålts? 01/07 Stämmer bra det. Jag och mina kompisar körde LAN i dessa spel och skramlade pengar så vi kunde köpa en kopia tillsammans vi sen delade på. 01/07 Firade jubilaren genom att gå in och spela ett par timmar. Fortfarande ett av de bästa spel som någonsin gjorts. 01/07 Blizzard hade det på flera av sina spel. "Spawn kopia" Starcraft och Diablo hade detta med :) tror även Warcraft 2 B.net edition hade det Så en person kunde hosta multiplayer spel lokalt med en cd-key och en cd-skiva 30/06 @Evilof: Jag har för mig att vi gjorde samma grej på LAN, att man kunde starta spelet med play skivan, switcha till cinematic skivan mid-game och sedan ge play skivan till en kompis. Något sådant iaf. :) Jag tror kanske man fick problem om man gick in... 30/06 Jag minns den dagen väl. En kompis hade köpt spelet. Vi andra tänkte bränna det så vi kunde LANa. I instruktionsboken stod till och med att man fick kopiera för eget bruk så vi trodde det skulle gå. Men icke. Man behövde orginalskivan för att starta.... 30/06