Danskarna på Io Interactive har som bekant tagit en paus från Hitman och lägger nu merparten av krutet på sitt kommande James Bond-spel, eller Project 007 som de kallar det. Vi vet i princip ingenting om det spelmekaniska för detta Bond-spel, men en platsannons för AI-programmerare till projektet ger oss lite mer kött på benen.

Positionen/positionerna är specifikt för deras 007-projekt, och målet är att implementera egen, toppmodern AI-teknik snarare än att använda en existerande lösning från tredje part. Det kanske mest intressanta är dock att de efterlyser personer med erfarenhet av actionspel med tredjepersonsperspektiv. Det är givetvis ingen bekräftelse, men nog pekar det åt det hållet, och med tanke på att Hitman-spelen utspelar sig i tredjeperson vore det knappast en högoddsare om Io fortsätter i samma spår.

Detta James Bond-spel kommer att få en helt egen Bond som inte baseras på någon specifik skådespelare. Vidare kommer det att vara något av en prequel till filmerna och utspela sig innan Bond fick sin agentstatus, så kanske får vi en lite mer råbarkad och oslipad Bond?