Vi har redan fått oss en genomgång av den sömninga lilla bergsstaden Haven Springs, där Life is Strange: True Colors kommer att utspela sig. Och nu är det även dags att få en första ordentlig titt på gameplay från spelet, istället de korta klipp vi sett tidigare.

Huvudkaraktären Alex strosar runt i den gamla skivbutiken och tänker tillbaka på svårare tider när hon tvingas göra det ödesdigra valet mellan skivorna Unicorn Sandwich och Zombie Parade. Detta leder i sin tur till en rafflande jakt på en kattleksak för att komma åt ett papper en katt ligger på...

Max från det första Life is Strange-spelet hade förmågan att spola tillbaka tiden, men någon sådan förmåga besitter inte Alex. Istället har hon empatikrafter som låter henne läsa och påverka andra personers känslor, vilket vi få en kort skymt av i videon. Det tycks dock gå åt både hållen, vilket innebär att hon blir påverkad av andra personers starka känslor.

Den 10 september släpps spelet till Playstation-konsolerna, Xbox-konsolerna, PC och Stadia, medan Nintendo Switch får vänta tills senare i år.