UPPDATERING: EA har bekräftat NFS: Unbound genom att släppa trailern för det nya spelet i förtid. Och det mesta i läckan nedan verkar stämma: release den 2 december i år, till pc, PS5 och Xbox Series. Se första trailern från NFS: Unbound.

Ursprunglig nyhet: Senare i dag rycker EA täckelsen av nästa Need for Speed-spel. Men nu verkar väsentliga delar redan ha läckt ut. Eller rättare sagt: ny information som bekräftar mycket av det som påståtts i tidigare läckor.

Den japanska återförsäljaren Neowing la på onsdagen ut en produktsida för spelet på sin site, rapporterar Polygon. Sidan är nu nertagen, men där kallades det Need for Speed: Unbound, och det ser ut att vara en kraftigt anime-influerad historia med tuning, cel-shadad grafik med rötterna i det realistiska (åtminstone av produktbilderna att döma). Där står också Critierion, den brititska studion som tagit över NFS-utvecklingen efter svenska Ghost Games.

A$AP Rocky poserar på en av de läckta produktbilderna. Bild: Polygon

Grafitti och gatukonst verkar ta plats i spelet, och enligt maskinöversatt japansk text kommer vi få styla våra bilar, och sen ska de visas upp på specifika mötesplatser, eller meetups. Det låter som en blandning mellan gaturacing och att flexa sina fjädrar à la påfågel. Återstår att se hur mycket utrymme det senare tar, och om det blir fråga om mikrotransaktioner eller annan sorts extraköp.

Spelet sägs få premiär i december. Playstation 5 och Xbox Series nämns. Bara - inget om pc. Men även om allt i läckan stämmer så kan pc ändå vara aktuellt, det kan vara så enkelt att den versionens produktsida inte har lagts upp. Samma sak kan förstås gälla förra konsolgenerationen. I övrigt stämmer i princip allting med läckan för ett par veckor sen - namnet, artisterna, plattformar, "meetups", december-release (2 december sades det då).

EA:s Need for Speed-event äger rum klockan 17 i kväll. Svar då hur mycket av läckan som stämmer. Du ser streamen i spelaren högst upp i den här nyheten.