Billy Bob Thornton tycker att dagens filmer är de sämsta i historien. Anledningen? Spel.

Let’s blame it on the video games! Före detta Mr. Angelina Jolie, Billy Bob Thornton, skräder inte med orden när han kritiserar dagens filmindustri. "Vi lever i en tid där vi gör – enligt min ödmjuka åsikt – de värsta filmerna i historien."

Han menar att anledningen är att filmerna riktar sig till spelarnas generationen. "Och de här spelen handlar om att döda på skoj. Jag tror, traditionellt sett, att det alltid funnits utrymme för moraliska lärdomar i våldsamma filmer som spelen saknar."

Thornton är aktuell med filmen Faster, som handlar om en man som ger sig ut på en blodig massmordsturné för att hämnas sin döde bror. "Filmen visar vad fängelse och mord gör med människor. Det visar en evig kedjereaktion med våld som aldrig tar slut."

Till skillnad från överdrivet våldsamma spel, alltså? Frågor på det?

Dagens filmer är dåliga för att dem är baserade på special effekter och inte riktig handling... Jag undrar fortfarande vad alla värdelösa matrix filmerna handlar om.... 28/11 Haha, vilken jävla dålig förlorare den där skitskådisen är haha xD 26/11 Waka waka waka *oooIIIooooIIIIIooooIIIIoooooIII* waka waka waka. http://www.sevensidedcube.net/wp-content/uploads/PacMan300-3.gif 26/11 Tror inte det beror på att spelen handlar om våld etc Men jag tror faktiskt att det är spelar-generationen som spelar en roll till varför filmerna suger numera. Kolla på Transformers-filmerna, världens värsta skräp och den kassar ändå in så otroligt fån... 26/11 Det finns moral lekioner i spel Samarbete veta hur man ska bete sig mot anndra på weben 26/11 Visst har dessa bra storys för att vara spel, men karaktärsfördjupningen? Kom igen. Hur många timmar med Gordon Freeman har du egentligen spelat? Har man spelat alla spel hitttils så är det kanske 50-60 timmar. Vad vet man om karln egentligen? Inget i... 26/11 Den här Billy verkar minst sagt helt lost. Dock känns det som detta kanske inte är allt som sagts från hans sida när det kommer till ämnet men han bör skaffa sig ett bredare perspektiv på hur saker och ting faktiskt fungerar och hör samman innan han bör... 26/11 Baldur's Gate Diablo Warcraft Starcraft Knights of the old Republic Dragon Age Grim Fandango Operation Flashpoint: Resistance Fahrenheit Heavy Rain Half-Life Mafia Mass Effect Portal The Elder Scrolls World in Conflict Wait... wut? Hörde jag någon knyst... 26/11 Det var som attan, BillyBob jobbar exklusivt med Uwe Boll numera? 25/11 Jag trodde att han skulle säga att det var för att alla kreativa genier gör spel nu för tiden istället för film. Fast en viss poäng hade han ju med sitt uttalande (om man läser originalartikeln). 25/11
Skicka en rättelse