#Microsoft tjänar storkovan på sin premiumtjänst Xbox Live Gold. Det iögonfallande beskedet att 50 procent av de ungefär 25 miljoner Live-användarna världen över betalar för ett så kallat guldkonto kom på Credit Suisse Annual Technology Conference i USA under gårdagen. Med tanke på att varje prenumerant betalar 60 dollar per år för lyxversionen av tjänsten kan vi dra slutsatsen att mjukvarujätten bara under det senate året dragit in mer än 700 miljoner dollar på sina guldmedlemmar.

Om man tar med den globala marknadens skillnader mellan prissättning i olika länder i beräkningarna blir de förmodade intäkterna ännu större. Här i Sverige betalar vi till exempel cirka 600 kronor - eller med dagens kurssättning ungefär 87 dollar - för ett helårsabonnemang.

Microsofts avdelningschef Dennis Durkin tog tillfället i akt och bjussade på ett riktigt bombastiskt citat dagen till ära:

- Det här kommer att bli det största året någonsin för oss.

I ljuset av de nya uppgifterna om hur många som faktiskt betalar för Xbox Live Gold verkar det inte helt otroligt.

Lätt värt pengarna om man spelar online på riktigt. 08/12 Är du seriös? för de 70kr/månaden får man inte mycket av microsoft. Du får så du kan röstchatta med många och ladda ner spel och spela med andra. Men spelservrarna står spelföretaget för och inte ms. Man får knappt något av ms och ändå tar de 70kr och... 07/12 Var ett exempel, trodde det stämde men inte, men Gears of War är jag hundra på, riktigt stört att man ska betala för ett par banor. 06/12 Var ett exempel, trodde det stämde men inte, men Gears of War är jag hundra på, riktigt stört att man ska betala för ett par banor. 06/12 Nya bc2 banor är gratis till 360 också, så länge man är VIP medlem vilket man är ifall man köpt spelet från butik. Och det gäller väl även ps3 också... Enda som kostar till just bc2 är vietnam, vilket jag antar kostar till pc också... 05/12 Microsoft bara mjölkar sina kunder på pengar. Som alltid. Varför ska man ens behöva betala för att spela online på xbox för? Så sjukt jävla dåligt. När näst intill allt redan är mycket bättre på PC än konsol, förutom bilspel som är bättre på handkontrol... 04/12 Det är ju oerhört stor skillnad mellan PSN och Xbox Live. PSN har ju knappt några som helst vänner-funktioner, medans Xbox Live har oerhört mycket. Sen om det är värt pengarna eller inte, man kan ju fråga sig hur mycket det hela kostar att driva varje... 04/12 Samma här Tycker faktiskt också att Live är rätt värdelöst för vad man får när man betalar... Online på PC under 90-talet var bättre än vad Live är nu Har man betalat 300kr per år för Live sen 360 släpptes så är man uppe på 1500kr 04/12 Mikrotransaktioner är ju populärt, då borde de gilla den här idén: inför möjlighet att betala för Gold-medlemskap för en vecka åt gången. 12 spänn per vecka (600/52, avrunda uppåt). Det skulle vara för oss som inte spelar så ofta men ändå hinner med någ... 04/12 " Med tanke på att varje prenumerant betalar 60 dollar per år för lyxversionen av tjänsten kan vi dra slutsatsen att mjukvarujätten bara under det senate året dragit in mer än 700 miljoner dollar på sina guldmedlemmar. Om man tar med den globala marknad... 03/12
Skicka en rättelse