Mängder med ny information om hett efterlängtade Elder Scrolls V: Skyrim har läckt ut på nätet – vi sammanfattar allt du behöver veta.

En massiv informationsexplosion från #Bethesdas likaledes massivt efterlängtade #Elder Scrolls V: Skyrim har dykt upp på nätet. Nedan listar och sammanfattar vi precis allt nytt du behöver veta.

Nytt för Skyrim är att du inte behöver välja ett specifikt yrke under spelets inledning. Istället kan alla karaktärer satsa på vilka färdigheter som helst och det udda tilltaget beskriver seriens skapare Todd Howard som ett mer "elegant" spelsystem än tidigare.

– Vad vi märkte i Oblivion var att du börjar spelet, väljer din ras och spelar en stund, säger Howard.

– Vår [ursprungliga] idé var att låta dig spela en stund och testa på ett par färdigheter och sen beroende på hur du spelar... låta en av karaktärerna fråga dig "Okay, vilket yrke vill du ha? Här är min rekommendation baserat på hur du spelat."

– En del av vår tankeprocess handlade då om vad som skulle hända om den killen aldrig frågade det. Jag var helt nöjd redan innan dess, jag bara spelade spelet och färdigheterna steg. Så vi tog helt enkelt bort det. Du bara spelar och dina färdigheter ökar medan du spelar och ju högre färdigheter desto mer påverkar det ditt levlande. Så det är ett riktigt, riktigt trevligt och elegant system som mer eller mindre självbalanserar sig självt.

Enligt Howard gör det nya systemet också att spelarna inte blir fastlåsta med karaktärer de inte längre vill ha, och att de därför inte längre tvingas börja om från början för att byta spelstil.

– Folk spelade ofta [i Oblivion] i ett par tre timmar och tänkte sedan "Åh, jag valde fel färdigheter, jag måste börja om." De var inte nödvändigtvis arga över det men för oss som skapar ett spel tänker man... "finns det ett sätt vi kan lösa det på? Finns det ett bättre sätt att göra detta på?" Och vi tror vi hittat lösningen.

Världen

 • Windhelm heter den största staden, som också är en plats med många Imperial Guards. Där finns ett spektakulärt palats.

 • The Bard's College ligger i norra Solitude, vilket är en livfull hamnstad med mycket kultur.

 • Bleak Falls Barrows är namnet på en uråldrig dungeon tillhörandes Nord-rasen. Däri finns en flod och trädrötter som kommer ut genom taket.

 • Minst 120 bekräftade dungeons där alla områden blir unika. Varje dungeon designas av hela åtta designers, att jämföra med Oblivion där bara en person gjorde en dungeon.

 • Hela världen är handgjord. Vissa delar av Oblivion var genererat landskap men detta är alltså helt borta i Skyrim.

 • Vissa dungeons innehåller helt unika pussel som inte återfinns någon annanstans.

 • Snöeffekterna är dynamiska och landskapen formas realistiskt utefter hur mycket snö som faller.

Spelsystem

 • Stealth-perk minskar ljudet av dina fotsteg.

 • Telekinesis-färdigheten återvänder.

 • Agility kräver inte längre konstant springande eller hoppande för att levla.

 • Olika Dragon Shouts kan läras genom att hitta uråldriga texter skrivna på väggarna i Nord-dungeons. Shouts kan levlas upp och utvecklas.

 • När du dödar en drake kan du absorbera dess själ och lära dig ett nytt dragon shout.

 • Dragon shout-tekniken "Unrelenting Force" knuffar allt iväg allt framför dig så det åker bakåt.

 • Dragon shouts har olika cooldowns beroende på vilken du använder.

Vargar, lol

 • Fiendens artificiella intelligens ska ha förbättrats. Ett exempel är vargarna som håller sig inuti sin håla men går ut för att jaga ett par gånger om dagen. Om de dödar ett djur stannar de kvar och vaktar bytet om spelaren närmar sig. De kan också förfölja eller attackera om du ger sig in på deras område.

Elder Scrolls V: Skyrim släpps till pc, Xbox 360 och Playstation 3 den 11 november.

Kommer man bara kunna vara människa, kommer man inte kunna vara argonians och highelfs? : / 22/02 Läste precis i senaste gamereactor att dem inte siktar på samma grafiska revolution som dem gjorde med Oblivion, utan en evolution. Men även om det inte är samma wow-faktor på detta så tycker jag det ser ändå riktigt vackert ut. :) 11/02 Så jäkla snyggt är det inte. Visst ser det bra ut, men till skillnad från när Oblivion visades så trillar man inte av stolen och springer iväg och uppgraderar datorn för 14 tusen (japp, det var min reaktion). 11/02 Jag älskar den advancerade tekniken dom använder sig av till spelet, att döma utav bilderna i kommentarerna så ser spelet riktigt vackert ut. Får väl vara tvungen att spela ut Oblivion trots allt 11/02 Det ser lovande ut, nu återstår det att se hur de beter sig vid en conversation. 09/02 Hittade perfekta jämförelsebilderna för att visa att dem har gått en rätt bra bit med karaktärerna. :) Oblivion http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/651/651548/the-elder-scrolls-iv-oblivion-20050916034632834.jpg (http://pcmedia.ign.com/pc/image/artic... 09/02 "Agility"? Låter som en kombination av athletics och acrobatics. 09/02 Det fanns guilds i både Daggerfall och Morrowind. Håller med dig om att de gärna får utveckla sådana grupperingar. 09/02 Härliga screenshots, snygga och detaljrika. 09/02 Bara jag som blir skeptisk över spelet pga att hypen låter exakt som den inför Oblivion? Skryt om features, komplexa system för att få världen att bli dynamisk och avancerad AI. Jag hoppas verkligen de gör ett bra SPEL också den här gången, och att de,... 09/02
Skicka en rättelse