Halva året har passerat och det är tid att samla de bästa spelen på ett och samma ställe. Sagt och gjort – FZ vaskar fram guldkornen och ger dig speltips i sommarvärmen.

I almanackan står det juli och utanför fönstret badar omgivningen i sol. Det är månaden för slöa sommardagar, bad och semester. Och notorisk speltorka. Därför passar vi på att hölstra tangentbord och handkontroller för att istället blicka bakåt, reflektera över halvårets spelskörd och tipsa om de bästa och största titlarna.

Rörmokare i gokarts, en djärv rymdbesättning och ljusskygga hackers försöker stjäla vår uppmärksamhet. Likaså en dumsnäll privatdetektiv, Stora stygga vargen och en välbekant actionhjälte med röd bandana och tidlös frisyr. Listan nedan har något för alla, helt enkelt.

The Banner Saga

Efter en framgångsrik Kickstarter-kampanj blev #den vikingainfluerade sagan från Bioware-avhopparna Stoic verklighet, och vi kunde inte fått en mycket bättre inledning på spelåret. Det strategiska rollspelet charmade oss med smarta strider, unik känsla och en fantastiskt omvälvande berättelse. Nu ligger utmaningen i att orka vänta på de återstående delarna i trilogin.

Betyg
[score=4;l]

Broken Age

I en tid då de stora utgivarna inte ens tar i peka och klicka-genren med tång tar utvecklarna saken i egna händer. Det är precis vad Tim Schafer och Double Fine Productions gjorde när de skapade den legendariska crowd funding-kampanjen för #Broken Age som genererade över 22 miljoner kronor. Pengar som inte räckte hela vägen fram men gav oss en första del av ett mästerligt peka och klicka-äventyr, översvämmat av kärlek, charm och alldeles lagom orimliga pussel.

Betyg
[score=5;l]

Insurgency

Indiepangaren #Insurgency kombinerar #Counter-Strike: Global Offensive med #Arma III för att skapa en taktisk shooter där återhållsamhet och lagspel är grundingredienserna i framgångsreceptet. En nästan perfekt balans av realism och underhållande speldesign gör det här till en mycket trevlig tillställning för alla som gillar online-action. Inte illa för ett spel sprunget ur en #Half-Life 2-mod från 2007.

Betyg
[score=4;l]

The Castle Doctrine

Hur skulle du må i en värld där främlingar ständigt försöker stjäla dina livsbesparingar och mörda din familj, samtidigt som du gör detsamma mot dem? Frågan besvaras av det avskalade och taktiska roguelike-spelet #The Castle Doctrine, som inte står för någon fulländad spelupplevelse men tar oss med på en emotionell färd vi sent kommer glömma.

Betyg
[score=4;l]

Föregående Nästa
Skicka en rättelse