Keen Games själva har beskrivit Enshrouded som en blandning mellan Zelda och Valheim, och spelet ser ut att leva upp till det. Förra månaden skrev vi om en video som visade upp spelets lättanvända och tillfredsställande byggsystem, och nu har de släppt en video som fokuserar mer på de uppdrag vi kommer att ta oss an i spelet, såväl som hur vi kan utveckla vår karaktär.

Det börjar precis som andra överlevnadsspel med att samla material och bygga en mindre bas att utgå från. Med ett blygsamt hem och lite enkel utrustning kan man dock ge sig ut på äventyr i ett närliggande valv, där man hittar en smed som därefter kan placeras i ens bas.

Man kan utveckla sin karaktär i ett färdighetsträd som inkluderar tre klasser: krigare, bågskytt och magiker. Man kan blanda lite som man vill, och är man av den lömska sorten kan man även smyga sig på fiender för att göra smygattacker.

Vissa områden i spelet är täckta av en blå dimma man bara kan vistas i under begränsad tid. Tiden kan dock förlängas genom att hitta speciella timglas, och spöar man regionens boss så försvinner dimman. Den kommer dock tillbaka med tiden, så att andra spelare man lirar med kan slutföra samma uppdrag om de vill.

Enshrouded ska släppas i early access någon gång i år.