* Uppdatering: EA:s John Reseburg har för Rock Paper Shotgun rett ut oklarheterna kring licensavtalet, och det som gäller är att EA inte kommer radera konton med köpta eller nedladdade spel på. De konton som raderas är enbart sådana som skapats utan att användas, och syftet med raderingen är att motverka att konton används felaktigt sätt. Allt i sin ordning, alltså.

Ursprunglig nyhet: Handlar du spel via #EA:s relativt nystartade onlinebutik Origin.com? Då kan det vara klokt att ta för vana att logga in på kontot med viss regelbundenhet. I licensavtalet framgår nämligen att konton som inte används på två år kan komma att raderas.

Under punkt 5 i licensavtalet står följande:

"Om du inte har använt dina rättigheter eller ditt EA-konto under mer än tjugofyra (24) månader eller mer, och ditt konto har tillhörande rättigheter, kommer dina rättigheter att upphöra, och ditt EA-konto kan avslutas p.g.a. icke-användning."

Det kan tolkas som att du i värsta fall blir av med de spel och det nedladdningbara material du köpt via Origin om du inte loggar in minst var 24:e månad. Den konkurrerande nätbutiken Steam har inget liknande i sitt licensavtal, däremot står att kontot kan sägas upp av #Valve med omedelbar verkan.

FZ har sökt EA för en kommentar, vi återkommer så snart de svarat.

Origin slog upp portarna i juni i år och är EA:s motsvarighet till nätspelbutiker som Steam och Gamersgate. Tjänsten är en utveckling av tidigare varianter som EA Store och EA Download Manager.