Under THQ-auktionen blev #Relic Entertainment, till mångas lättnad, uppköpta av #Sega. Speljätten äger sedan tidigare #Creative Assembly, som utvecklar den alltjämt superstarka strategiserien Total War. Och Sega tycks känna sig trygga med att fortsätta låta Relic göra det de är bäst på.

I ett uttalande säger Sega att de gjorde köpet för att förstärka sin pc-utveckling i USA och Europa. Och de hyllar Relic för den grafiska potentialen och den rika strategin. Man vill dock inte säga vilka av Relics varumärken som köpts upp, men nämner bland annat att #Company of Heroes sålt i fyra miljoner ex och Dawn of War i sju miljoner.

– Vi är extatiska över att Relic blir medlem av Sega-familjen. Detta matchar oss perfekt och är ett kritiskt steg i att fortsätta växa oss starka. Detta är en respekterad studio med ett rykte om att göra kreativa spel och vi ser fram emot de fantastiska saker vi kan skapa tillsammans under de kommande åren, säger den amerikanska Sega-chefen John Cheng som också menar att Segas online-närvaro på pc gynnas av affären.