Storspelen lyste med sin frånvaro när helt nya varumärken avtäcktes, men bland indietitlarna finns det potential.

Både utvecklare och spelare älskar sina uppföljare och spin-offs, något som inte minst syns i den påkostade AAA-produktionen. En siffra bakom titeln är praktiskt taget standard och årets E3-mässa bjöd inte på många storslagna utannonseringar av nya varumärken.

Däremot blev det en del små och mellanstora sådana, och det kan förstås vara minst lika bra. Nedan listar vi många av de helt nya varumärkena som avtäcktes under årets E3-mässa. Rösta på din favorit så avgör vi tillsammans vilket som är det mest lovande spelet.

#Splatoon
Ett märkligt bläckfiskfolk skjuter med paintball-gevär för att färga omgivningen i lagets färger. Mest färg på kartan vinner i 4 mot 4-bataljerna från Nintendo. Släpps till Wii U.

#Code Name: Steam
"X-Com på Nintendos vis" har blivit en allmän beskrivning av det strategiska actionspelet som utvecklas av #Intelligent Systems till 3DS.

#Entwined
En stilistiskt och filosofisk resa där en fågel och en fisk är förälskade i varandra. Det är upp till spelaren att hjälpa dem finna varandra. Spelet utannonserades på Sonys presskonferens och finns redan nu att ladda hem till Playstation 4.

#Bloodborne
From Software utvecklar en obehaglig och Playstation 4-exklusiv upplevelse där den antika staden Yharnam drabbats av en förbannelse. Möt dina rädslor och kämpa för livet när spelet anländer nästa år.

#Shape Up
"Att träna är tråkigt", tycker #Ubisoft och utannonserade därför ett träningsspel som ska förvandla slappa Xbox One-spelare till träningsfreaks.

#Abzu
#Giant Squid och Matt Nava (som jobbat med #Journey och #Flower) konstaterar att havet är djupt och tar med oss på en resa bland hajar, valar och maneter. Fast vi får vänta till 2016.

#Inside
Danska #Limbo-skaparna #Playdead fortsätter på den obehagliga vägen med ett mörkt indieäventyr. Kommer först till Xbox.

Skicka en rättelse