MTV Multiplayer skriver i en blogg om en intervju de haft med Cliff Bleszinski, lead designer på #Epic Games kända för #Unreal Tournament-serien och #Gears of War. Där uttrycker han sina tankar om pc-spelsbranschen. Han säger där att pc-spel idag inte säljer lika mycket som till konsol.

I think people would rather make a game that sells 4.5 million copies than a million and 'Gears' is at 4.5 million right now on the 360. I think the PC is just in disarray? What's driving the PC right now is 'Sims'-type games and 'WoW' and a lot of stuff that's in a web-based interface. You just click on it and play it. That's the direction PC is evolving into. So for me, the PC is kind of the secondary part of what we're doing. It's important for us, but right now making AAA games on consoles is where we're at.

Cliff säger med andra ord att Epic i första hand kommer satsa på spel till konsol i fortsättningen, vilket är synd då de började sin karriär med just pc-spel.

Gears of War (PC) och UT3 fick ganska bra tidningsrecensioner, men när användarna själva ger poäng är det en del lägre. Men svårt att säga hur mycket sånt spelar in. Man kan ju hoppas det då Gears of War (PC) har haft många fel. Konstigt att de inte fix... 20/02 Det där är inte något som jag sett från min plats inne i branschen. 17/02 Ni som säger att utvecklare väljer konsol framför PC för att det är mindre piratkopiering där har nästan rätt... Utvecklare väljer konsol framför PC för att konsol är en stabil platform med hårdvara som inte ändrar på sig. Det är mycket enklare att utve... 17/02 Nee du det heter faktiskt PC. 8) 16/02 var det 90% som hade probbs med PC versionen av Gears of War .. så klart dom ska hålla på med det dom klarar av... 16/02 Nej ordet data är slang som jag och många här nere i min hemstad har använt ända sedan amiga tiden....och nej jag är lite äldre än 12-13 år. Var det tänkt att vara en pik mot mig av någon anledning eller? Jaha men nu har ju Xbox360 levt i ett par år ial... 16/02 Men det har inget med det att göra. No shit att PCn som plattform är äldre än 360n. Det är pga att det är lättare att kopiera till PCn som gör det - inte att 360n är nyare. Även om det slutades göra spel till PCn nu, så skulle 360n aldrig komma upp i... 16/02 Du behöver ju inte spela på max grafik. Dessutom så har du aldrig brytt dig när du lirar tv spel. Hade du blivit gladare om man inte kunde ställa in grafiken på dina datorspel. Då blir det ju exakt samma sak. 16/02 Man kan inte spela på data. Däremot kan spel/film/musik vara i datafiler. En dator heter det. En data är ju efterblivet att säga. Låt mig gissa din ålder. 12-13 år korrekt? 16/02 Du måste lägga på 17% eller så eftersom vi bor inom EU, så överlag är det dyrare att köpa spel över Steam. BioShock över Steam kostar c:a 410 kronor, medan Webhallen tar 329. Call of Duty 4 över Steam: ~520 kr, medan webhallen tar 429 kr. Fördelen är... 16/02
Skicka en rättelse