#Microsoft verkar städa upp bland sina studios och spelserier. I mars stod det klart att anrika #Lionhead Studios stängs ner och att #Fable Legends därmed aldrig ser dagens ljus. Nästa spel att vandra in i spelhistorien är den kreativa #LittleBigPlanet-utmanaren #Project Spark. Vilket förvisso inte bör komma som någon större överraskning.

Project Spark släpptes 2014 men tog aldrig riktigt fart kommersiellt. Ett år senare slopades alla avgifter, Microsoft betalade tillbaka pengar och spelet slutade att utvecklas aktivt. Ytterligare ett år senare är det nu alltså tack och hej. Servrarna plockas ner den 12 augusti. Innan dess bör du ladda hem dina favoritbanor (från communityn och dina egna) och spara dem på hårddisken. Det kommer fortfarande vara möjligt att starta spelet och köra det lokalt med nedladdat material.

Köpte du Project Spark i fysisk utgåva blir du ersatt med pengar i ditt Microsoft-konto. Det förutsätter dock att du köpte spelet efter 5 oktober 2015 och att du aktiverade koden innan den 13 maj 2016. Processen sker automatiskt för alla som är berättigade.

Värt att notera är att medarbetarna från #Team Dakota har arbetat på andra projekt för #Microsoft Studios det senaste året, och att nedstängningen av Project Spark inte innebär att någon blir av med jobbet. Läs mer på officiella forumet.

Jag är inte förvånad över detta efter att ha läst den här artikeln om Lionhead. http://www.eurogamer.net/articles/2016-05-12-lionhead-the-inside-story Microsoft verkar ha pushat hårt för "Games as Service" för sina interna studios men nu verkar en del... 16/05 https://media.riffsy.com/images/22a7493c466ac65146764dc9d59d7be5/raw 15/05 En rolig sak som jag såg igår är att det nu finns stöd för 360-spel med flera skivor. Öppnar ju för bla. resten av ME-serien plus en del annat. Kul! 15/05 Min kommentar var inte en som bör tolkas bokstavligt. Själva poängen var att detta spelet är omöjligt att komma ihåg. Det är för dåligt för att minnas. 15/05 Spelet har tagits upp några gånger här på fz.se, kanske bara att du råkat missa det. Gick att få sig en beta nyckel här ifrån eller från MS själva då spelet skulle släppas till windows 8, typ där vid 2014. 15/05 Visste inte ens att det här spelet existerade. Kanske förklarar varför inte ens dess devs tycker spelet borde få lov att existera. 15/05 Var rätt väntat gällande project spark, hade varit roligt dock om det blev större. Spelet var inte dåligt, men var så lite man kunde göra. 14/05 "Microsoft fortsätter mörda spel" Jag trodde det var ännu ett spel som skulle släppas på Windows Store. 14/05 Alltid samma visa, Gears och Halo, precis som om det inte finns något annat på xbox. Och vad. händer på. ps.4 ? Indiespel , Uncharted och uppsnyggade ps3spel . Det man gillade mest på ps3 var Motorstorm, kunde tänkt mig en ps4 om Motorstorm kom. dit,... 14/05 Har helt missat att det släppts ens en gång, hade väl inget större intresse av spelet men jag hade nog glott på ett par let's plays för att avgöra om det är värt att investera någon tid i det, nu är det knappast lönt om dom ska lägga ner det 14/05
Skicka en rättelse