Utan hjälm men med mustasch – och till pc!

Pc-spelare har på senare år avundsjukt fått stå i båset och betrakta hur konsolfolket njutit av #EA:s utmärkta #NHL-spel. Någon ändring skymtas inte, men däremot ett arkadigt alternativ.

#Old Time Hockey är ett passande namn i dubbel bemärkelse: dels för det tankarna till arkadigare tider (tänk #NHL 94, eller möjligen det nyare men gravt underhållande #3 on 3 NHL Arcade), dels utspelas det under 1970-talet, med oironiska mustascher, afrohår som inte pajas av fjantiga hjälmar och blodiga slagsmål.

Hockey som på 70-talet.

Det blir hederlig gammal 5 mot 5-hockey (eller 6 mot 6 om man räknar in målvakterna. Men de bär hjälm, så det bär emot), med partajspelande som huvudsaklig drivkraft. Multiplayer finns bara lokalt, och det bjuds spelformer med både tävlande mot varandra och co-op, samt en karriär där du sliter i den inte alldeles glamourösa Bush Hockey League. Men viktigast av allt – det finns ett "Beer Mode" där du spelar med en hand, så att den andra handen kan sköta förfrisknings-detaljen.

Hur bra (eller dåligt) Old Time Hockey blir får vi veta när det släpps i början av nästa år. Aktuella butiker är Steam, Playstation Store (till PS4) och Xbox Live (till Xbox One).

Skicka en rättelse