Sweclockers prestandatestar Ubisofts historielektion: "CPU-belasningen absurt hög".

Assassin's Creed Odyssey fick en varm 4 i betyg när FZ:s Fredrik Eriksson fick säga sitt. Också våra vänner Sweclockers.com intresserar sig för spelet, fast med siktet inställt på hur det presterar.

Man har testat spelet med en mängd grafikkort, däribland de senste monsterkorten i Geforce RTX 2080-serien, och även med processorer från både AMD och Intel. Därmed finns massor av siffror och tabeller att gräva ner sig i, men om något ska lyftas fram så är det att spelet är anmärkningsvärt krävande för processorn. Eller med testnestor Kenneth Lindqvists ord: "Däremot är det något som inte känns helt rätt i dagsläget gällandes prestandan, där processorbelastningen nästan är absurt hög".

Med det sagt: Geforce RTX 2080 Ti-kortet lyckas leverera 61 bilder/sekund i 4K-upplösning med grafikinställningarna "Very high", övriga kort är långt efter. När upplösningen skruvas ner till 2 560 x 1 440 är GTX 1080 Ti det "långsammaste" kortet att klara 60 fps-gränsen, och om man nöjer sig med 1 920 x 1 080-upplösning räcker ett Radeon RX Vega 64 eller ett GTX 1070 för att nå 60 fps.

Skicka en rättelse