Kommer de upprepa succén med Little Big Planet?

"Vad är Dreams egentligen?" är frågan vi har ställt oss ända sedan Media Molecule visade upp det för flera år sedan men nu är det snart dags för release. Via utvecklarens Twitter-konto får vi veta att spelat har gått guld och vi kan därmed se det planerade släppdatumet den 14 februari som hyfsat säkert.

Spelet bygger vidare på Little Big Planets kreativa sandlåda men medan det var ett plattformsspel i grunden, där flinka människor kunde ta omvägar till andra genrer är Dreams ännu mer fritt. Ta bara en titt på klippet nedan där 500 olika skapelser visas upp på mindre än en kvart, med allt från remakes av Tomb Raider, Metal Gear Solid och Guitar Hero till egna fantasifulla skapelser. Vi har också sett prov på flera intressanta kortfilmsprojekt.

Så svaret på den inledande frågan är helt enkelt: det är upp till dig.

Skicka en rättelse
Häftigt! 08/01 Jag har inte följt med sådär jättebra i utvecklingen men jag vet att de talat om att möjligen implementera kommersiella licenser för folk som vill sälja sina alster. Det går att göra allt från modeller till musik i "spelet" och är på så sätt mer komplet... 08/01 https://twitter.com/abbieheppe/status/1202905719999287296 08/01 Varför skulle det dröja så länge? Tidigare har MM sagt att VR-stöd skulle släppas i samband med Dreams release. 08/01 Men det är väl fortfarande bara en editor i ett redan befintligt "spel", eller har jag missuppfattat något ? Dvs. det är väl inte en motor som du kan bygga något och sedan sälja det kommersiellt, eller modda källkod ? Och hur fungerar det med 3d modelle... 08/01 VR-stöd kommer senare med, något som lär bli en spektakulär upplevelse i sig (inte enbart för skapandet). Detta kommer dock troligen inte förrän PS5 släppts (tillsammans med deras nya PSVR). 08/01 Har använt det också men bråkar rätt mycket med kontrollen ändå. Men samtidigt är jag van mer detalj nivå, detta känns mycket som ett verktyg för att få fram något coolt demo på spelmekanik. 08/01 Detta är ingen officiell trailer på något sätt. Det är bara en video någon privatperson lagt upp för att visa lite vad olika användare har skapat under beta perioden. 08/01 Playstation move hjälper en hel del 08/01 Nackdelen med dreams är att det är väldigt svårt att göra snygga saker. Så svårt att pilla med en handkontroll. Så hade gärna sett ett bättre verktyg som de släpper till PC så man kan få lite kontroll för att sedan kunna föra över. Men för lite klumpiga... 08/01