AMD presenterade ett nytt Radeon-grafikkort på CES-mässsan nyligen. För 279 dollar (gissningsvis omkring 3 400 kronor) får vi en pixelskyfflare vid namn Radeon RX 5600 XT som spås kunna leverera anständig framerate vid 1080p-upplöst spelande.

Radeon-kortet släpps den 21 januari. Som av en händelse har Nvidia nu prissänkt det någorlunda jämbördiga Geforce RTX 2060 så att det nu ligger på ungefär samma prisnivå, skriver Sweclockers.

Priset på Geforce-kortet sänks från 349 till 299 dollar. Nvidias egna Founder´s Edition-utgåva kostar nu 3 549 kronor i företagets svenska butik. (Det är dock slut i lager nu, men även andra tillverkares kort ska eller har prissänkts.) Man lägger sig alltså någon hundralapp över det nya Radeon-kortet, och det motiveras av att Geforce-brädan har ray tracing-stöd och förmodas vara lite snabbare, uppger Sweclockers.

Som om inte prissänkningen vore nog erbjuder Nvidia en flock Geforce GTX 1660-kort (GTX saknar ray tracing, medan RTX har det) i ungefär samma pris- och prestandasegment. Det är inte lätt att heta AMD i dagsläget. Ej heller att hålla koll på alla kort, men lyckligtvis har vi Sweclockers prestandaindex till hjälp.