Säsong åtta av Sea of Thieves kom i slutet av förra året och hade med sig ett nytt PVP-läge som i grund och botten går ut på att välja en av två fraktioner, varpå man kan invadera eller bli invaderad av andra skepp av motsvarande nivå och besättning för att utkämpa PVP-strider. Man kan även avstå om man inte vill vara med.

Många var uppspelta över den nya funktionen, men som vanligt tvekar vissa inte att tänja på spelmekanikens gränser för att få en orättvist fördel.

Man kan nämligen få hjälp av andra spelare från samma fraktion som råkar segla förbi när man invaderas. Det har lett till att vissa spelare kommer överens i förväg om att ett skepp ska ligga och vänta tills det andra invaderas, varpå det kommer till undsättning så att de kan döda motståndarna tillsammans, två mot en.

Orättvist och inte särskilt roligt, och många har klagat på metoden. Lyckligtvis har klagomålen inte fallit på döva öron, och i ett svar till Gamesradar skriver Rare att det är medvetna om problemen och ska försöka lösa dem i form av justeringar som kommer i innehållsuppdateringen som släpps i dag, varpå de kommer att hålla ett öga på vad spelarna gör.