I dagarna fem minns FZ-skribenterna spelåret 2012 och delar med sig av sina favoriter. Därefter, den 29 december, tar den anrika topp 20-listan vid och på nyårsafton presenterar vi årets allra bästa spel. Trevlig läsning!

Årets spel 2012 – Skribenternas val #1
Årets spel 2012 – Skribenternas val #2
---

"Detta är inte bara det bästa spelet jag upplevt på väldigt lång tid. Det är också den mest gripande historien jag hört på väldigt, väldigt länge." – Fredrik Eriksson

Främst är #The Walking Dead en berättartriumf som inte tvekar att leka med känslorna och plåga mitt samvete. Och jag hoppas bedriften ska sprida sig likt ringar på vattnet. För det är spännande att lilla, bakåtsträvande #Telltale blev utvecklaren som skulle ta det stora klivet in i framtiden. Kan de borde fler kunna. Verkligen! För detta är inte bara det bästa spelet jag upplevt på väldigt lång tid. Det är också den mest gripande historien jag hört på väldigt, väldigt länge. Och måtte detta bara vara början.

Recension – The Walking Dead: A Telltale Games Series

[video=12930]

Döden i spel är inte speciellt dödlig. Egentligen är den inte värre än en irriterande knäpp på näsan. Men den borde kunna vara så mycket mer. Som den är i #ZombiU. Om säg, livvakten Riley dör på Londons zombiestinna bakgator är han inte bara död. Nej, han är också levande död. Om din nästa karaktär vill ha alla sin föregångares livsviktiga föremål måste hon eller han leta upp zombie-Riley och slå in hans skalle med en cricketklubba. Så jo, döden känns i ZombiU. Och den ramas in av ett ohyggligt spel som hyllar survival horror från stinkande topp till rutten tå.

Recension – ZombiU

[video=12922]

Varför nu? I sitt femte spel på lika många år borde pusselkonnässören Layton kännas förbaskat trött på att lösa gåtor och nysta upp härvor. Istället är #Miracle Mask hans finaste och mest genuina äventyr hittills. Jag vet egentligen inte varför men jag vet att inget spel årgång 2012 bjudit mig på lika mycket värme. Och den brittiske gentlemannen behövs sannerligen för att pigga upp ett spellandskap som annars riskerar att svämma över av raketgevär och cynism.

Recension – Professor Layton and the Miracle Mask

[video=12741]