Det köttiga krigsspelet #Chivalry: Medieval Warfare är så framgångsrikt att det får en expansion. #Chivalry: Deadliest Warrior är namnet på tillägget, och vi har kommit över mer information. Följande spellägen ingår:

  • Mixed Team Death Match: Blanda olika sorters krigare i lag och låt dem göra upp med varandra på slagfälten. Upp till 64 spelare samtidigt.

  • Faction Battle: Endast en slags krigare i varje lag. Spelarna röstar på vilket scenario de vill spela i nästa strid.

  • Warrior Duel: Välj en krigare och utmana en enskild spelare i en-mot-en-strid.

  • Free for all: Alla mot alla!

  • Custom Battles: Det går att ställa in på servern vilka olika regler som ska gälla, och man kan göra varianter av ovanstående upplägg.

Det ska också gå att köra sex lag som kämpar mot varandra i samma match, och man kan slänga in "fånga flaggan" i de ovanstående spellägena för lite extra krydda. Elimination är en inställning som helt stänger av förmågan att respawna.

Chivalry: Deadliest Warrior kommer kosta ungefär 100 kronor på Steam, och en beta kommer "snart" så att vi kan testa de sex nya krigarna.

Ja, sex stycken. Vi vet sedan tidigare att expansionen får spartaner och samurajer. Men det blir alltså fyra till, som kommer utannonseras allteftersom. Folk har efterfrågat vikingar, vilket inte alls är omöjligt. Själv hoppas jag på pygmékrigare.