E3 är slut för den här gången och vi tar farväl genom att sammanfatta evenemanget. Vi har redan hunnit lista de 10 bästa nyheterna och senare idag listar vi de 10 bästa filmklippen. Nu har turen kommit till den kanske största höjdpunkten – presskonferenserna, där de största av dem alla (förutom #Activision) kliver upp på scenen och ger oss rykande färska trailers och utannonserar spännande spel. Men vem hade egentligen mest att komma mer det här året? Spana in konferenserna i efterhand här nedanför, läs sammanfattningarna och rösta på din favorit.

Microsoft
Först ut var Microsoft, och med Phil Spencer som ny chef har mantrat "games, games, games!" hamrats in i våra medvetanden. Och man kan lugnt säga att de levererade på det löftet. Säljfraser som "the cloud" och "the new water cooler" var som bortblåsta och det var just spelen som stod i fokus. På den formatexklusiva fronten var det främst #Halo: The Master Chief Collection, #Fable Legends, #Sunset Overdrive och #Crackdown 3 som stal rampljuset.

Electronic Arts
#Battlefield Hardline var den stora snackisen då EA i en pr-mässig snilleblixt beslutade att lansera betan mitt under konferensen. Teasern för ett kommande Mass Effect 4 drog också hem en hel del hype, likaså klippet från det efterlängtade #Mirror's Edge 2. Andra spel som visades upp var #The Sims 4, #EA Sports UFC, #NHL 15. (Och Madden.)

Föregående Nästa
Spelen borträknat så är det årligen Ubisoft som har den skönaste konferensen, även om andra kanske presenterar roligare/mer intressanta spel. 15/06 Grim Fandango är enligt mig, det absolut bästa spelet genom tiderna, men inte ens jag kan påstå att kontrollerna gör sig särskilt bra på ett tangentbord, det har alltid varit väldigt knackigt att förflytta sig i det spelet och jag tror att en handkontro... 15/06 Jag såg bara en enda och det var nintendos och den *trist*... förutom att det var kul att se zelda då så klart. Varför gillar folk ens Smash Bros? 14/06 lol, Sony-fanboyismen börjar komma ikapp Apple-boysen snart. Sony med mina toktråkiga kostym-nissar som rabblar siffror och gillar att bacha konkurrenterna tar totalt död på deras tillställning... Ubisoft var lätt de som hade de mest imponerande spelen... 14/06 Tycker att samtliga bjöd på stabila konferenser, men inte fantastiska. Alla (utom möjligtvis EA) förstod att det är SPELEN vi vill se, och levererade, men jag hade hoppats på åtminstone ett avtäckande av Watch Dogs-kaliber. Helt nytt, stort varumärke,... 14/06 Skulle säga Ubisoft och Sony! Mest för att de hade de spel jag är intresserad av AC, Uncharted och Rainbow Six (The Division). Nintendos var hyfsat bra, enligt mig :) 13/06 Det roliga är att jag alltid hör folk klaga på Nintendo att de ändrar för mycket i sina spel. "Jag önskar att Wind Waker var mer som Ocarina of TIme". "Skyward Sword är inget zelda-spel!". Sedan hör man tvärtom att de gör för mycket samma. Jag tycker... 13/06 Microsoft hade ganska bra tempo men förstörde lite då de inledde med ett evighetslångt Call of Duty-inslag där utvecklarna försökte få in så många explosioner per sekund i bild att det kändes som en parodi. 13/06 Det händer mer mellan releaserna från Nintendo, och de releaserna sker oftast med ett par års mellanrum också. Man hinner ju bygga upp ett nytt behov av ett varumärke om det inte trycks upp i ansiktet på en varje år. Men det största och mest fundamental... 13/06 Vilken var den bästa E3-konferensen? Snarare finn fem fel med dagens spelindustri... Finns ju enskilda individer som producerat mer av värde. Tragiskt skämt är vad det är men men... jag är inte bitter... En har ju Witcher 3 och Hotline Miami 2att se fra... 13/06
Skicka en rättelse