#Activision stakar i afton ut framtiden för Call of Duty-serien. I ett pressmeddelande bekräftas [n=36825 gårdagens uppgifter] om att #Infinity Ward-cheferna Jason West och Vince Zampella lämnat företaget. Några skäl anges inte, men en annan punkt i pressmeddelandet lär sätta fart på spekulationerna - ett nytt Call of Duty dyker upp 2011, och det byter både utvecklare och genre.

Det ännu namnlösa spelet blir ett actionäventyr och utvecklingen sköts av #Sledgehammer Games, en Activision-ägd studio som öppnade så sent som i november och som har folk som jobbat med #Dead Space på lönelistan. Vad gäller Infinity Ward sägs att de kommer göra två paket med nedladdningsbart material till #Modern Warfare 2 i år.

Pressreleasen bekräftar även att höstaktuella #Call of Duty 7 (arbetsnamn) utvecklas av #Treyarch, helt i linje med vad de flesta trott. Det sägs emellertid ingenting om [n=35482 de tidigare antydningarna] om att framtida Call of Duty-spel kan komma att beläggas med månadsavgift i stil med MMO-titlar.