Det senaste numret av spelblaskan Gamestar har en artikel om #Command & Conquer 4 och informationen därifrån har såklart läckt ut på vida webben.

Utomjordingarna Scrin är en del av storyn som utspelar genom två parallella kampanjer för vardera sida. Du kämpar dock för varken NOD eller GDI, som gårdagens trailer visade har Kane och hans tidigare motståndarna börjat samarbete.

Du väljer att spela med olika klasser, offensiva och defensiva där de förstnämnda har tillgång till de kraftigaste pansarvagnarna men det är bara de senare som kan bygga byggnader och försvar. Du är dock inte beroende av en fast bas utan allt utgår från en mobil plattform kallad "Crawler" som sköter träning, uppgradering och produktion.

Spelet fokuserar på 5 mot 5-matcher och kommer som bekant att kräva internetanslutning för att hålla koll på dina framsteg. Artikeln nämner dock att EA funderar på att implentera ett offline-läge så att i alla fall kampanjen går att spela utan nät.

En intressant parentes är att chefsproducenten Michael Glosecki arbetade med kvalitetssäkring av #Dune 2, spelet som lade grunden för strategigenren.