Nya viskningar påstår att nästa generations Xbox kommer kräva konstant uppkoppling.

Det är bara två veckor kvar till #Sony förmodas visa upp den nästa generationens Playstation. 20 februari är det (antagligen) dags att se fram emot ett nyhetsflöde fyllt av allt som har med Playstation 4 att göra, men nu ska vi dock gå över till konkurrenterna på #Microsoft.

Enligt källor till nätpublikationen Edge kommer nästa Xbox att kräva konstant uppkoppling – precis som Steam. Anledningen är att förhindra piratkopiering och se till så vi inte får för oss att spela begagnade spel. Detta är också en del i ledet mot mer digitalförsäljning, men det kommer även finnas fysiska exemplar av spelen. Dessa tros komma med aktiveringskoder. För vi vet ju att man inte ska låna spel av varandra (ajabaja).

De ljusskygga personerna hävdar även att utvecklingen för den nya Xboxen är något mer strikt, än till näst Playstation. I Sonys fall uppmuntras utvecklarna att verkligen gå till djupet och utforska hårdvaran, men det ska #Microsoft inte tycka vara en särskilt bra idé och är något striktare i sina riktlinjer.

Utöver detta kan vi förvänta oss en ny och mycket bättre Kinect. När det kommer till storlek på hårddisken verkar detta inte vara bestämt än, men en konsol fokuserad på online och digital försäljning bör ju även tillhandahålla möjligheten att köpa fler än ett spel. Hårdvaran sägs vara en processor från AMD med åtta kärnor, x64 1.6GHz och 8gb DDR3-ramminne.

Vad säger våra goda damer och herrar om detta? Kommer ni sakna era begagnade spel?

haha, "ajabaja" inte låna spel av polarn som tröttnat på spelet...xD 08/02 Kan jag inte chippa, mjukmodda eller på annat sätt göra så att jag kan spela backuper, lånade samt begagnade spel så blir det PC och 360 RGH/JTAG även i fortsättningen! Har inte råd att köpa spel för runt 500kr/st men tänker inte sluta spela för det,... 07/02 Instämmer! Skall det vara dyrt och krångligt så får de verkligen ha ett bra argument till varför folk skall köpa deras nya box. Jag blir mer och mer skeptisk till denna...men än så länge känns det som det mest florerat negativa rykten så jag väntar på... 07/02 Traditionellt spelande är en väldigt dyr hobby. Många barn och ungdomar klarar av att hålla igång spelintresset helt och hållet tack vare begagnathandeln. Visst kan Microsoft och Sony döda det hela för att få in lite snabba pengar, men på sikt förpassar... 07/02 Ja det stämmer. Växelkursen har varit gynnsam länge nu också. Jag köper ofta från ebay.co.uk. Förr köpte jag av Zavvi men dom har höjt sina priser så det blir mer sällan därifrån nuförtiden. 07/02 Det blir som det blir. Jag pallar inte bry mig. Om det är dyrt och krångligt så använder man mindre. Man måste inte spela det senaste heller. Jag kan väl spela DoD eller Civ4 eller nåt som forfarande är lika bra som det alltid varit om det nya visar sig... 07/02 Vad jag äger eller inte äger spelar föga roll när det kommer till spel då man har samma rättigheter här som om man skulle köpa en fysisk vara. Om spelet jag köper bryter mot denna lag kan jag häva köpet, varför tror du Webhallen tog tillbaks Skyrim på... 07/02 Kan man spela utan skivan så är jag helt för aktiveringskod 07/02 Jag spelar inte på konsoll utan bara på pc, så att jag struntar fullkomligt i begagnade spel kanske är mer naturligt då de inte kostar 600 nya. Att ständigt behöva vara uppkopplad suger dock, det är många på landet och ex i Norrland som har bristfälligt... 07/02 Även om jag sällan upplever några problem med min internetuppkoppling så är jag fullt medveten om att detta är ett reellt problem för många andra och av den anledningen är den här typen av lösning lite vansklig. Däremot förstår jag varför utvecklingen... 07/02
Skicka en rättelse