Gör månadstidning om e-sport. På papper.

Att e-sporten är enorm är det ingen som ifrågasätter. Alla verkar vilja ha en del av kakan, från små idealistsajter till stora SVT och MTG. Senast i raden av satsningar är något så udda som ett pappersmagasin.

Esportmagasinet ska komma ut med tolv nummer om året, med start i februari. Bakom utgivningen står Henrik Hällerfors.

Till Dagens Media säger Hällerfors att "det är som titeln lyder, ett magasin om e-sport. Men det är inget som är klart ännu, ni får återkomma i februari."

I tider av tidningsdöd och kraftiga annonstapp för i stort sett all print är det ett minst sagt vågat äventyr att försöka nå den kanske mest digitaliserade av alla målgrupper via ett månadsmagasin. Runt jul kommer Svenska PC Gamer till mångas stora sorg ut med sitt sista nummer, och även gratisblaskan Gamereactor har lagts ner.

Vi önskar Esportmagasinet lycka till i kampen mot print-digerdöden.

Det finns det alltid behov av och vi som har varit med i några år är nog beredda att betala för sådant innehåll (jag prenumererade på PCGamer av just den anledningen). Det vi nog mest ifrågasätter är valet av medium. 02/12 Hej! Kul att ni engagerar er! Vi siktar naturligtvis inte mot att leverera nyheter. De läser vi ju på Reddit, TL.net och liknande sites. Vad vi vill ge er är intervjuer, analyser och mer djupgående reportage kring esport än vad som finns tillgängligt... 01/12 Kan tänka mig att man vill skapa något slags samlarobjekt - låter lite långsökt, men information och kultur känns lite bättre "förvarad" när den existerar i fysisk form. Men jag håller med er, det känns inte som en smart ide. 01/12 Det e la bra att ha den på dass ifall man får slut på papper... 01/12 Det enda sättet jag kan se det lyckas (läs: inte gå käpprätt åt helvete) vore att 1. Släppa i digitalt format. 2. Proppa den med exklusiva långa och fylliga reportage och intervjuer. "Nyheter" kan man knappast rapportera i ett magasin som kommer ut en... 01/12 Precis - med PCGamers fall så färskt kan man undra hur de tänker. En papperstidning för ett ännu smalare segment går nog bättre, det gör vi! Att den tänkta kundkretsen kanske är den mest skärmvana marknaden på planeten gör det ännu konstigare... 01/12 problemet med dessa sidor är att det finns redan sidor som täcker det mesta ska man skapa en esportsida måste det vara folk som är intresserade inom scenen. få reda på transfers, bråk som ej visas officellt rykten m.m och allt detta måste hittas tidigt... 01/12 Hahaha, snacka om att inte ha någon koll alls. Det här var det konstigaste jag sett på länge, det måste ju vara ett skämt? Någon som förlorat ett vad eller liknande. Vad blir nästa idé, faxade nyhetsbrev? 01/12 Läs det senaste inom esport, för en månad sen. 01/12 Och varför då släppa den som "tidning" alls? Gör en sajt istället. Eller en blogg. 01/12
Skicka en rättelse