Pokkers også!

Square Exix säljer Hitman-utvecklaren Io Interactive, detta efter att den senaste delen i lönnmördarserien inte levt upp till försäljningsmålen.

Den japanska utgivaren drog sig ur ägandeskapet redan den 31 mars, och nu letar man köpare till den danska studion som man ägt sedan 2009. Beslutet grundas i att Square Enix gick back 4 900 miljoner yen (omkring 380 miljoner kronor) på spelet. säger man. Samtidigt ökade Square Enix vinsten under förra året, visar en dagsfärsk rapport av finanserna.

Square Enix förhandlar för närvarande med potentiella köpare, och att man hoppas på det bästa för alla inblandade, men att man inte kan lämna några garantier.

Whilst there can be no guarantees that the negotiations will be concluded successfully, they are being explored since this is in the best interests of our shareholders, the studio and the industry as a whole.

Om affären inte går i lås är det värsta scenariot att den danska studion tvingas slå igen. Varumärket Hitman ägs sannolikt av Square, så om Io överlever ligger 47:ans framtid sannolikt i förhandlingar mellan Square och den eventuella Io-köparen. En andra säsong av förra årets avsnittsindelade Hitman-spel utlovades i höstas.

Io Interactive tweetar att man jobbar vidare med det man är bäst på: att göra spel. Och vi håller tummarna för att de kan fortsätta med det.

Tycker inte att spelet är perfekt men dock ett bra spel som jag rekommenderar. Köpte mitt till fullpris och är riktigt nöjd. Här tycker vi helt klart olika. Ser dock att jag tog i lite extra i orden till jOnÄTÄn. Hehe 14/05 @CARTMAN: Nu säljer du spelet lite väl hårt. Spelet ser bra ut och har sina stunder, men att påstå att det är ett 'givet' köp är att överdriva. Spelet saknar tempo, ger dig lösningar på vilket approach du kan/ borde ta samt saknar väldigt mycket för att... 13/05 Hoppas några reko trålar in IO nu :) Undrar hur det är med glacier motorn och allt, är det square som äger tro. 12/05 Tyckte senaste var skitbra. 11/05 Ja 380 miljoner e ju inget man skojar bort. Men de va la ganska uppenbart från början att de va ett jävla kasst upplägg. Sälja en bana åt gången... 11/05 Det är lätt värt ett köp och hela Hitman säsongen finns nu komplett. Jäkligt bra spel, imo. Snyggt som tusan också. Riktigt stora banor med många olika sätt att döda dina offer på. Stort om-spelar värde. Köp köp köp... 11/05 Jag gillar inte något spel från Io Interactive. Inte THQ heller. 11/05 @CARTMAN: Håller med. Det tog en lång tid, och ingen visste om det skulle bli ett 5:te spel, men till slut så kom Absolution. Och nu så fick vi också HITMAN som är det snyggaste i serien och som verkligen lyser med sin egen karaktär. Jag tackar dom star... 11/05 @Bennii: visste jag ej men då ska jag nog kika på det till helgen. 11/05 Hoppas det löser sig på något vis så att vi fortfarande kan få Hitman spelen som jag verkligen älskar. Så jäkla roliga och jag är nöjd med det senaste spelet trots konstigt upplägg i köp... 11/05
Skicka en rättelse