Utvecklarna får nu full kontroll över serien.

Trots hyllningar från både konsumenter och spelmedia har Hitman inte levererat tillräckligt med inkomst, enligt Square Enix. Det har i sin tur lett till att företaget har börjat leta efter nya ägare till serien.

Som tur hade utvecklarna av spelen Io-Interactive, lite pengar över och kunde både köpa ut sig själva och serien. Ett beslut de förklarar på sin hemsida:

I am proud to announce today that IOI is now officially an independent studio. We have successfully concluded our negotiations with Square Enix and have agreed to a management buyout. Crucially, we will keep all of the rights to the Hitman IP.

Det är nog inte en allt för vild gissning att vi kommer få se mer av Hitman och mindre av episodförsäljning – något Square Enix nog hade en hel del att göra med.

Tack till grenadecx för detta #nyhetstips!
Klassiskt tillvägagångsätt: Kasst spelföretag med fokus på pengar och vinst kräver större fokus på sniket och rent ut sagt degraderande format från den kreativa parten. Trots en majoritet av omdömeslösa spelare som tillåter sagda företag att komma undan... 28/07 Det komiska är att sedan Eidos blev uppköpta av Square Enix, så har alla spel som släpptes genom Eidos, blivit enormt mycket sämre. Se bara på vad som hände med senaste Deux EX, en halvfärdig produkt med mikrotransaktioner i ett singelplayerspel, samt... 19/06 Fast det går väl visst, vet vi ens att det är EA som äger licensen, vi vet bara att dom äger Dice som har kvar sin egen licens? Och så som med dom andra företagen borde Dice kunna köpa sig ur EA om båda parter skulle vilja? Varför någon skulle vilja det... 18/06 Precis. EA Dice är bara EA's Stockholmskontor. 18/06 Lite svårare där eftersom EA äger både företaget och deras IP. De är alltså numera bara en avdelning på Electronic Arts. :P 18/06 DICE gör detsamma ni också. 18/06 Ska bli spännande att se resultatet av det här. Hitman är en speciell IP men frågan är om de kan utveckla en story värd namnet utan att det blir ännu mer repetitivt. Inte för att man kanske bryr sig så mycket. Den senaste iterationens styrka låg verklig... 18/06 @Hipshot: Dealen löd att efter Halo 3 (då detta bestämdes) så skulle dom utveckla två Halo spel till och lämna över rättigheterna till Halo till Microsoft. Men vette tusan...343 Industries kommer inte i närheten av orginalgänget från Bungie :/ Det märks... 18/06 Inget större fel på de senaste Hitman-spelen, men de var så mycket bättre när Eidos var utgivare. Önskar Io all lycka med framtida projekt. 18/06 Hmm, har det verkligen det? Allt jag hittar är människor som hyllar spelet i sin helhet med klagar över episoderna. Tror det skulle vara klokt att överge den modellen helt, särskilt med tanke på att spelet inte sålt så bra som man hade hoppats. 18/06
Skicka en rättelse